Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

Ingrediente

  • 1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml vin rosu
  • 75 ml coniac
  • 2 cepe
  • 250 ml supa de legume (1 morcov, telina, ardei gras, pastarnac, cartof, ciuperci etc.)
  • tarhon, cimbru verde si uscat
  • faina alba
  • un polonic de smantana proaspata
  • sare, piper

Mod de preparare

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia.

Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana.

Caïon = denumire pentru porc in departamentul Savoie.

Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din baitz, stoarceti-le bine si puneti-le pe un prosop absorbant cu care le tamponati bine. Dati-le prin faina si puneti-le imediat la prajit intr-o tigaie mai mare, antiaderenta, in care ati pus uleiul de masline ramas si cepele tocate marunt.

Prajiti carnea, amestecand din cand in cand, pana devine usor maronie. Adaugati apoi supa de legume, vinul rosu si baizul in care s-a marinat carnea.

Se lasa sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, ~2 ore pana se inmoaie foarte bine carnea si scade sosul. Adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba inca 15 minute. Mancarea este gata. Eu am simtit nevoia sa mai pun putina boia iute si un praf de usturoi granulat. In baitz am pus si doua foi de dafin sfaramate. Am decorat cu patrunjel, cimbru si cateva feliute de morcov din supa. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa

Rasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasa
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Bucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...

Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise