autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc, 6 linguri ulei de masline, 125 ml vin alb, 125 ml vin rosu, 75 ml coniac, 2 cepe, 250 ml supa de legume (1 morcov, telina, ardei gras, pastarnac, cartof, ciuperci etc.), tarhon, cimbru verde si uscat, faina alba, un polonic de smantana proaspata, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

O alta reteta din Turul Frantei Eurosport, de data aceasta din Savoia.
Fricassée = bucati de carne fierte, inabusite in vin si smantana.
Caïon = denumire pentru porc in departamentul Savoie.
Taiati carnea cubulete nu prea marunte, cam de 2-3 cm latura si lasati-o la marinat, in frigider, intr-un baitz preparat din 2 linguri ulei de masline, vinul alb, coniac, cimbru, tarhon, piper si cateva crengute de cimbru verde. Dupa 10-12 ore (sau a doua zi), scoateti bucatile de carne din baitz, stoarceti-le bine si puneti-le pe un prosop absorbant cu care le tamponati bine. Dati-le prin faina si puneti-le imediat la prajit intr-o tigaie mai mare, antiaderenta, in care ati pus uleiul de masline ramas si cepele tocate marunt.
Prajiti carnea, amestecand din cand in cand, pana devine usor maronie. Adaugati apoi supa de legume, vinul rosu si baizul in care s-a marinat carnea.
Se lasa sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, ~2 ore pana se inmoaie foarte bine carnea si scade sosul. Adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper si lasati sa mai fiarba inca 15 minute. Mancarea este gata. Eu am simtit nevoia sa mai pun putina boia iute si un praf de usturoi granulat. In baitz am pus si doua foi de dafin sfaramate. Am decorat cu patrunjel, cimbru si cateva feliute de morcov din supa. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fricassée de caïon/Carne de porc in sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba rasol cu dovlecel

Limba rasol cu dovlecel

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

10 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Placinta pastorului / Shepherd's pie

Placinta pastorului / Shepherd's pie

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul) se pune uleiul si se caleste carnea. Se asezoneaza

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lohmuller Estera , 04 ianuarie 2014

    Imi lasa gura apa...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Felicitari Doina.Se pare ca turul Frantei este o inspiratie continuna.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Doinita, imi place nespus delicatetea asta! Stie Nicu ce sa noteze!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Bine mai arata !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Intr-adevar este foarte aromata, are un gust special, care iti ramane mult timp dupa ce ai terminat de mancat. Sidy, bineinteles ca poti sa vii cu o bere rece, chiar cu mai multe. Mai am cateva retete din Turul Frantei.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Tare bun mai este si aromat!!!felicitãri!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Doina draga sa-l mai lasi pe Nicu in....Turul Frantei ca vine cu retete taaaaaaaare bune ! Felicitari draga mea ca ti-a iesit un deliciu.... Vin si eu cu o bere rece, bine ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Arata grozav!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de muschi si/sau ceafa de porc
  • 6 linguri ulei de masline
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml vin rosu
  • 75 ml coniac
  • 2 cepe
  • 250 ml supa de legume (1 morcov
  • telina
  • ardei gras
  • pastarnac
  • cartof
  • ciuperci etc.)
  • tarhon
  • cimbru verde si uscat
  • faina alba
  • un polonic de smantana proaspata
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Felicitari Doina.Se pare ca turul Frantei este o inspiratie continuna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga