autor:

SanatateAcasa

» » Aperitive

Frigarui de creveti

Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2012

Ingrediente
Pentru 4 portii: 1 dovlecel mic, alb, 16 creveti congelati ( usor fierti inainte), 1/2 de lingurita de piper negru macinat, 1/2 de lingurita de sare, sucul de la o jumatate de lamaie verde, 1 sau 2 lingurite cu coriandru proaspat tocat marunt, 2 lingurite cu ulei de masline, 1 lingurita de boia iute si 4 bete de frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 34 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua, uleiul de masline si coriandrul. Cu sosul obtinut se stropesc crevetii si dovleceii (dovlecelul se spala si se taie rondele). Se lasa sa isi ia sos, se lasa asa 30 de minute, la loc racoros, la frigider. Si, inainte de a va apuca de reteta, daca luati creveti congelati, lasati-le timp sa se decongeleze, sau lasati-i intr-un vas cu apa rece, mai mult timp.



Dupa cele 30 de minute, da-ti drumul la gratar (puteti face frigaruile la disc), lasati-i timp sa se incinga, si pregatiti frigaruile. Puneti alternativ rondele de dovlecel, apoi crevetii etc. Pune cele 4 frigarui pe gratarul sau discul incins si intorceti-le din cand in cand. Nu trebuie sa stea mai mult de 2 minute pe o parte. Crevetii trebuie sa fie moi, iar dovleceii la fel. Puteti servi si o salata de cruditati, fara dressing din comert.



Pofta buna sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar
Frigarui de creveti cu iz festiv

Frigarui de creveti cu iz festiv

Dupa ce cozile de crevete s-au dezghetat, le spalati sub un jet de apa rece si le stregeti cu un

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

34 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 1 dovlecel mic
  • alb
  • 16 creveti congelati ( usor fierti inainte)
  • 1/2 de lingurita de piper negru macinat
  • 1/2 de lingurita de sare
  • sucul de la o jumatate de lamaie verde
  • 1 sau 2 lingurite cu coriandru proaspat tocat marunt
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • 1 lingurita de boia iute si 4 bete de frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de SanatateAcasa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

0 voturi    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra