autor:

valentina ionita

» » , Fripturi, Retete la gratar

Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg fudulii curcan, 4-5 rosii sau rosii cherry, ardei gras ,capia,gogosar ce aveti la indemana (eu am folosit 2 ardei capia rosu si 3 ardei gras galben, 2-3 cepe, sare, dupa gust, betisoare pentru frigarui

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

33 voturi

Mod de preparare

La fuduliile necuratate trebuie indepartata cu grija membrana groasa,pielita,apoi spalate bine si tinute in apa cu putina sare si otet cca 20-25 minute,dupa care se clatesc bine si se lasa la zvantat sau se sterg.
Daca sunt cumparate gata curatate le tinem in apa cu sare si otet cca 15 min,le clatim si le lasam la zvantat sau le stergem inainte de folosire.
Betele pentru frigarui se ung cu ulei si se infing pe ele cate o bucata de ardei,una de ceapa,una de rosie,o fudulie si tot asa ...
Dupa ce sunt gata pregatite frigaruile, presarati piper si cimbru dupa gust,urmand ca sarea sa fie presarata la sfarsit.
Astfel pregatite se pun la grill sau la gratar si se rumenesc bine pe ambele parti...
Sunt delicioase...
La fuduliile necuratate trebuie indepartata cu grija membrana groasa,pielita,apoi spalate bine si tinute in apa cu putina sare si otet cca 20-25 minut
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
PUI PE SARE LA CUPTOR

PUI PE SARE LA CUPTOR

Puiul se spala, se despica pe piept si se aseaza in tava aragazului care s-a tapetat cu un strat

21 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    mersi de pont Kami

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    O reteta super!!Cris, Fudulii eu am gasit in Piata Obor! Bafta la concurs!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Felicitari pentru reteta si succes la concurs ! Nu stiu de ce unele persoane trebuie sa comenteze referitor la retete,in fond este reteta ta ,nu este copiata dupa altcineva si publicata de tine.Iti sugerez sa te faci ca nu vezi aceste comentarii rautacioase . Pupici si mult succes in continuare !

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      si de unde luam fuduliile?:D

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Delicatese !!!!, rasfat culinar !.

    • sare & piper

      sare & piper (Maestru bucatar) , 13 iulie 2011

      in regulamentul concursului gratare se spune: Te loghezi in contul tau Gustos.ro si adaugi O RETETA NOUA, completezi campurile cerute in formular si bifezi la campul „Fel culinar”, categoria „CONCURS gratare”. Incarci imaginile pentru reteta si apoi publici reteta. reteta asta este deja publicata pe site din 30 apr 2010 ,cum e noua si participa la concurs in 2011 ??? e corect ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Nu am vazut in comert asa ceva...Cred ca sunt gustosi frigaruii...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Foarte frumos arata, dar nu se gasesc.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      O delicatesa, intr-adevar.O idee minunata de a le pregati ca pe frigarui. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Noua ne plac mult...Sunt usoare si gustoase...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      O bunatate draga mea Valentina,doar fuduliile de curcan sunt o delicatesa.Felicitari pentru reteta,arata tare bine si sunt sigura ca sunt gustoase.Mi-ai dat o idee sa caut sa vad daca gasesc sa fac si eu,pentru ca si noua ne plac.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Multumesc mult...Te asigur ca sunt grozave si n-o sa-ti para rau daca vei papa draga Sidy...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Valy ...arata nemaipomenit de bine si sunt sigura ca sunt delicioase desi nu am mancat niciodata !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Multumesc mult...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Multumesc...Intr-adevar este gustoasa si sanatoasa...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      O mancare delicioasa si sanatoasa. Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Multumesc...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Chiar am vazut la pravalie fudulii de curcan si ma gindeam ca nu as sti ce sa fac cu ele insa acum stiu , e o idee grozava !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Sunt bune,am pregatit si eu,dar la gratar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg fudulii curcan
  • 4-5 rosii sau rosii cherry
  • ardei gras ,capia,gogosar ce aveti la indemana (eu am folosit 2 ardei capia rosu si 3 ardei gras galben
  • 2-3 cepe
  • sare, dupa gust
  • betisoare pentru frigarui

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

6 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

CristinaD (Chef de cuisine)

mersi de pont Kami

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi