autor:

Fara foto

» » Retete la gratar

Frigarui de pui

Autor: rattheo (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rattheo (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
pulpe pui dezosate: 1 kg, ardei gras rosu: 2-3 bucati, rosii cherry: 3-400 gr, ceapa uscata: 2 buc, ciuperci champignon: 3-400 gr, sunculita afumata: 100 gr, sare, piper, curry, rozmarin, zahar brun sau miere, bere blonda: 0.5 ml

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Prima conditie pentru a face un gratar gustos este sa marinam carnea. Pentru frigaruile noastre luam pulpele de pui dezosate si scoatem pielea, le taiem cam in patru bucati dupa care le condimentam din belsug cu sare, piper, curry, rozmarin si un pic de zahar brun sau miere. Dupa ce le framantam bine le bagam intr-o punga cu bere si apoi la frigider cu punga pana a 2-a zi cand mergem la gratar.
Ajunsi la "locul faptei" incingem gratarul si ne apucam de treaba. Taiem ciupercile in sferturi, ardeii in bucati mici patratoase, ceapa in sferturi cu tot cu coaja si sunculita in bucati mici. Se ia cate o tepusa si incepem asamblarea: o bucata de ardei, una de ceapa, un cubulet de sunca, o ciuperca, o bucata de pui si o rosie si apoi de la capat pana acoperim trei sferturi de frigaruie. Asteptam ca jarul sa fie mai moale si asezam frigaruile. Daca se inteteste focul il molcomim repede cu cativa stropi de bere .
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui de pui cu ciuperci

Frigarui de pui cu ciuperci

Dupa parerea mea, frigaruile se prepara foarte usor, iar efectul este maxim, atat ca gust cat si

9 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
Frigarui de pui cu ardei kapia

Frigarui de pui cu ardei kapia

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • CristinaD

    CristinaD (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    se vede bucatarul dotat care ar tepuse cu maner pentru frigarui :D

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

17 voturi

Ingrediente

  • pulpe pui dezosate: 1 kg
  • ardei gras rosu: 2-3 bucati
  • rosii cherry: 3-400 gr
  • ceapa uscata: 2 buc
  • ciuperci champignon: 3-400 gr
  • sunculita afumata: 100 gr
  • sare
  • piper
  • curry
  • rozmarin
  • zahar brun sau miere
  • bere blonda: 0.5 ml

Raporteaza reteta

CristinaD

CristinaD (Chef de cuisine)

se vede bucatarul dotat care ar tepuse cu maner pentru frigarui :D

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel