Frigaruile:
Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele.
Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat.
Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat.
Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem cubulete.
Il punem in amestecul de condimente, il invartim cu o lingura si il lasam la frigider pentru circa 30 de minute.
Rosiile le spalam si le indepartam coditele.
Ceapa o curatam si o taiem bucatele mici, ardeiul galben il facem cuburi potrivite.
Betele de frigarui le punem intr-un bol cu apa rece.
Dupa ce carnea s-a marinat si totul este pregatit montam frigaruile.
Pe bete asezam bucatele de carne, cate o rosioara, bucatele de ceapa si ardei in ordinea pe care o doriti.
Ungem o tigaie grill cu putin ulei, o punem la incins si asezam frigaruile.
Le rumenim bine pe toate partile si cand sunt gata le scoatem pe un platou.
Sote de mazare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem untul la topit si cand este incins punem ceapa, 4-5 linguri de apa si o inabusim putin.
Spalam mazarea si ii dam drumul in tigaie, dar mai adaugam putina apa.
Lasam sa se faca la foc potrivit, cand este bine scazuta punem smantana, condimentam cu sare si piper.
Mai lasam circa 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Ne asezam pe o farfurie frigarui, putina mazare peste care presaram marar verde tocat si radem putin cascaval.
Un meniu foarte bun. Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii