autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Frigarui de pui cu sote de mazare

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2013

Ingrediente
Pentru frigarui:, , rosii cherry, ardei galben, 1 ceapa, 1 piept de pui dezosat, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, 1 lingura cu varf mustar, 2 linguri vin, 1/2 lingura otet balsamic, sare, piper, 1 lingurita rasa boia de ardei dulce, busuioc uscat, cimbru uscat, , Pentru sote de mazare:, , 300 gr mazare la borcan (sau proaspata), 1 ceapa mica, 1 cub unt, sare, piper, 1 lingura smantana, marar verde, cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Frigaruile:
Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele.
Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat.
Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat.
Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem cubulete.
Il punem in amestecul de condimente, il invartim cu o lingura si il lasam la frigider pentru circa 30 de minute.
Rosiile le spalam si le indepartam coditele.
Ceapa o curatam si o taiem bucatele mici, ardeiul galben il facem cuburi potrivite.
Betele de frigarui le punem intr-un bol cu apa rece.
Dupa ce carnea s-a marinat si totul este pregatit montam frigaruile.
Pe bete asezam bucatele de carne, cate o rosioara, bucatele de ceapa si ardei in ordinea pe care o doriti.
Ungem o tigaie grill cu putin ulei, o punem la incins si asezam frigaruile.
Le rumenim bine pe toate partile si cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Sote de mazare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem untul la topit si cand este incins punem ceapa, 4-5 linguri de apa si o inabusim putin.
Spalam mazarea si ii dam drumul in tigaie, dar mai adaugam putina apa.
Lasam sa se faca la foc potrivit, cand este bine scazuta punem smantana, condimentam cu sare si piper.
Mai lasam circa 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Ne asezam pe o farfurie frigarui, putina mazare peste care presaram marar verde tocat si radem putin cascaval.
Un meniu foarte bun. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu sote de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez picant

Orez picant

Orezul, spalat bine, se fierbe in apa cu sare. Al nostru, fiind integral, a avut nevoie de aproximativ

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu kapia

Tocanita de pui cu kapia

Pulpele de pui se spala si se taie in doua. Se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. Presaram

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 04 august 2017

    Sandie, mie imi place carnea sa o marinez si sa o las peste noapte la frigider. Este atat de gustoasa!

  • Fara foto

    Sandie (Chef de cuisine) , 03 august 2017

    Aceasta marinata da un gust deosebit frigăruilor.Eu am lăsat carnea sa se marineze câteva ore și a fost foarte frageda și gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru frigarui:
  • rosii cherry
  • ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 2 linguri vin
  • 1/2 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • Pentru sote de mazare:
  • 300 gr mazare la borcan (sau proaspata)
  • 1 ceapa mica
  • 1 cub unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • marar verde
  • cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Sandie, mie imi place carnea sa o marinez si sa o las peste noapte la frigider. Este atat de gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura asortata (pasare, porc)