autor:

Fara foto

» » Fripturi

Frigarui de strut cu glazura de miere

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
Marinata:, 350 ml vin rosu, 1 ceapa mica tocata marunt, 1 lingurita de rosmarin, 1 lingurita de cimbru uscat, 4-5 catei de usturoi zdrobiti, 1 legatura de patrunjel tocat, 2 lingurite de piper alb, 3 lingurite de sos Worcestershire, 3-4 frunze de dafin, , Frigarui:, 500 g File sau Steak de strut taiat cuburi, 2 rosii taiate cuburi, 1 ardei gras taiat cuburi, 2 cepe taiate cuburi, 125 ml miere incalzita

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru marinata si se lasa carnea, intr-un vas acoperit, la marinat, in frigider timp de 24 de ore.
Se aseaza carnea alternativ cu legumele pe frigarui dupa care se ung cu miere, asteptati cateva clipe pentru a lasa excesul de miere sa se scurga.
Se pun pe gratar la foc mediu, intorcandu-se o singura data, aproximativ 5 min pe fiecare parte.


Mentiuni:
Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata. Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript.
Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de strut cu glazura de miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la punga cu cartofi

Pui la punga cu cartofi

Puiul curatat su uscat se presara cu condimentul knorr si se introduce in punga magina. In interiorul

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Gratar de pui cu sos roquefort

Gratar de pui cu sos roquefort

Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate.

3 voturi    9 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Marinata:
  • 350 ml vin rosu
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 lingurita de rosmarin
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 4-5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 2 lingurite de piper alb
  • 3 lingurite de sos Worcestershire
  • 3-4 frunze de dafin
  • Frigarui:
  • 500 g File sau Steak de strut taiat cuburi
  • 2 rosii taiate cuburi
  • 1 ardei gras taiat cuburi
  • 2 cepe taiate cuburi
  • 125 ml miere incalzita

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume