autor:

Laura_Nechita

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2016

Ingrediente
- 1 muschiulet miel, - 250 gr rosii cherry, - bete frigarui, marinada:, - boabe piper negru, - 3 lg ulei de masline, - suc de la 2 lamai, - 1 lg mustar, - 50 ml vin alb, - o lingurita piper cu lamaie, - 1/2 lgta salvie uscata, - 1/2 lgta oregano uscat, - 1 lg pudra usturoi, - 1 lg sare mare, garnitura, - 150 gr orez basmati, - 1 conserva fasole rosie (prefiarta), - 50 gr spanac baby, - 1/2 lgta turmeric, - sare, - 50 gr unt, - 2 lg ulei de masline, sos alb cu usturoi, - 200 gr crema de branza, - 2-3 catei usturoi, - 2 lg ulei de masline, - sare, - cateva fire patrunjel verde, - sucul de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Muschiuletul se portioneaza in cuburi mici. Rosiile se spala si se lasa la scurs.

Se pregatesc betele de frigarui. Se pregatesc frigarui, alternand cate un cub de carne cu o rosie.Se lasa deoparte.

Separat, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, se poate adauga putin vin alb, chiar daca avem un acid, merge si putin vin. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi condimentele. Se gusta putin din marinada, daca mai e nevoie, se suplimenteaza cu sare sau alte condimente.

Se pregateste aparatul de vidat Food Saver, se conecteaza la curent. Frigaruile se asaza in caserola pentru marinare (vezi foto), apoi se toarna sosul de condimente. Se inchide caserola pentru marinare rapida cu capacul din dotare. Se conecteaza furtunasul din dotare, se procedeaza conform instructiunilor de marinare, apoi se da la rece timp de 20 minute, timp in care se poate pregati garnitura.

Se pune la incalzit, intr-o tigaie, un cub de unt si 2 linguri de ulei de masline. Se spala orezul, apoi se scurge bine. Se pune la calit in untul topit, se amesteca usor, apoi se adauga putina sare de mare si un praf de turmeric. Se amesteca sa se uniformizeze, apoi se adauga putina apa sau supa de legume si se lasa pana devine patruns orezul. Fasolea se scoate din conserva, se clateste usor, apoi, se adauga peste orez si se amesteca putin. Spanacul se spala, se lasa la scurs cateva minute, apoi se adauga asa proaspat, in orez si se amesteca. SE potriveste gustul cu putina sare si piper cu lamaie si se da deoparte.

Se scoate caserola cu carne, de la frigider, se desface capacul, se scot frigaruile. Se mai condimenteaza putin dupa preferinte, apoi se frig pe un grill incins, pana devine patrunsa si rumenita carnea.

Se pun intr-un blender, crema de branza, sarea, uleiul, usturoiul si patrunjelul spalat. Se adauga zeama de lamaie si se paseaza totul, obtinand un sos extrem de savuros.

Frigaruile se servesc cu garnitura de orez si sos de usturoi.

Carnea este foarte frageda si aromata, semn ca marinarea in vid s-a realizat cu succes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 muschiulet miel
  • - 250 gr rosii cherry
  • - bete frigarui
  • marinada:
  • - boabe piper negru
  • - 3 lg ulei de masline
  • - suc de la 2 lamai
  • - 1 lg mustar
  • - 50 ml vin alb
  • - o lingurita piper cu lamaie
  • - 1/2 lgta salvie uscata
  • - 1/2 lgta oregano uscat
  • - 1 lg pudra usturoi
  • - 1 lg sare mare
  • garnitura
  • - 150 gr orez basmati
  • - 1 conserva fasole rosie (prefiarta)
  • - 50 gr spanac baby
  • - 1/2 lgta turmeric
  • - sare
  • - 50 gr unt
  • - 2 lg ulei de masline
  • sos alb cu usturoi
  • - 200 gr crema de branza
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 2 lg ulei de masline
  • - sare
  • - cateva fire patrunjel verde
  • - sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor