autor:

Laura_Nechita

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2016

Ingrediente
- 1 muschiulet miel, - 250 gr rosii cherry, - bete frigarui, marinada:, - boabe piper negru, - 3 lg ulei de masline, - suc de la 2 lamai, - 1 lg mustar, - 50 ml vin alb, - o lingurita piper cu lamaie, - 1/2 lgta salvie uscata, - 1/2 lgta oregano uscat, - 1 lg pudra usturoi, - 1 lg sare mare, garnitura, - 150 gr orez basmati, - 1 conserva fasole rosie (prefiarta), - 50 gr spanac baby, - 1/2 lgta turmeric, - sare, - 50 gr unt, - 2 lg ulei de masline, sos alb cu usturoi, - 200 gr crema de branza, - 2-3 catei usturoi, - 2 lg ulei de masline, - sare, - cateva fire patrunjel verde, - sucul de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Muschiuletul se portioneaza in cuburi mici. Rosiile se spala si se lasa la scurs.

Se pregatesc betele de frigarui. Se pregatesc frigarui, alternand cate un cub de carne cu o rosie.Se lasa deoparte.

Separat, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, se poate adauga putin vin alb, chiar daca avem un acid, merge si putin vin. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi condimentele. Se gusta putin din marinada, daca mai e nevoie, se suplimenteaza cu sare sau alte condimente.

Se pregateste aparatul de vidat Food Saver, se conecteaza la curent. Frigaruile se asaza in caserola pentru marinare (vezi foto), apoi se toarna sosul de condimente. Se inchide caserola pentru marinare rapida cu capacul din dotare. Se conecteaza furtunasul din dotare, se procedeaza conform instructiunilor de marinare, apoi se da la rece timp de 20 minute, timp in care se poate pregati garnitura.

Se pune la incalzit, intr-o tigaie, un cub de unt si 2 linguri de ulei de masline. Se spala orezul, apoi se scurge bine. Se pune la calit in untul topit, se amesteca usor, apoi se adauga putina sare de mare si un praf de turmeric. Se amesteca sa se uniformizeze, apoi se adauga putina apa sau supa de legume si se lasa pana devine patruns orezul. Fasolea se scoate din conserva, se clateste usor, apoi, se adauga peste orez si se amesteca putin. Spanacul se spala, se lasa la scurs cateva minute, apoi se adauga asa proaspat, in orez si se amesteca. SE potriveste gustul cu putina sare si piper cu lamaie si se da deoparte.

Se scoate caserola cu carne, de la frigider, se desface capacul, se scot frigaruile. Se mai condimenteaza putin dupa preferinte, apoi se frig pe un grill incins, pana devine patrunsa si rumenita carnea.

Se pun intr-un blender, crema de branza, sarea, uleiul, usturoiul si patrunjelul spalat. Se adauga zeama de lamaie si se paseaza totul, obtinand un sos extrem de savuros.

Frigaruile se servesc cu garnitura de orez si sos de usturoi.

Carnea este foarte frageda si aromata, semn ca marinarea in vid s-a realizat cu succes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu aluat

Pasca cu aluat

Intr-un bol se pune faina, se face un gol in mijloc şi se adauga galbenusurile, maiaua pregatită

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pasca

Pasca

Am facut aluatul si dupa ce a crescut,am impartit in doua,o parte am fact un cozonac si o parte am

5 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 muschiulet miel
  • - 250 gr rosii cherry
  • - bete frigarui
  • marinada:
  • - boabe piper negru
  • - 3 lg ulei de masline
  • - suc de la 2 lamai
  • - 1 lg mustar
  • - 50 ml vin alb
  • - o lingurita piper cu lamaie
  • - 1/2 lgta salvie uscata
  • - 1/2 lgta oregano uscat
  • - 1 lg pudra usturoi
  • - 1 lg sare mare
  • garnitura
  • - 150 gr orez basmati
  • - 1 conserva fasole rosie (prefiarta)
  • - 50 gr spanac baby
  • - 1/2 lgta turmeric
  • - sare
  • - 50 gr unt
  • - 2 lg ulei de masline
  • sos alb cu usturoi
  • - 200 gr crema de branza
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 2 lg ulei de masline
  • - sare
  • - cateva fire patrunjel verde
  • - sucul de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

16 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Ardei umpluti cu branza