Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Frigarui din carne de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • - 1 muschiulet miel
  • - 250 gr rosii cherry
  • - bete frigarui
  • marinada:
  • - boabe piper negru
  • - 3 lg ulei de masline
  • - suc de la 2 lamai
  • - 1 lg mustar
  • - 50 ml vin alb
  • - o lingurita piper cu lamaie
  • - 1/2 lgta salvie uscata
  • - 1/2 lgta oregano uscat
  • - 1 lg pudra usturoi
  • - 1 lg sare mare
  • garnitura
  • - 150 gr orez basmati
  • - 1 conserva fasole rosie (prefiarta)
  • - 50 gr spanac baby
  • - 1/2 lgta turmeric
  • - sare
  • - 50 gr unt
  • - 2 lg ulei de masline
  • sos alb cu usturoi
  • - 200 gr crema de branza
  • - 2-3 catei usturoi
  • - 2 lg ulei de masline
  • - sare
  • - cateva fire patrunjel verde
  • - sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Muschiuletul se portioneaza in cuburi mici. Rosiile se spala si se lasa la scurs.

Se pregatesc betele de frigarui. Se pregatesc frigarui, alternand cate un cub de carne cu o rosie.Se lasa deoparte.

Separat, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, se poate adauga putin vin alb, chiar daca avem un acid, merge si putin vin. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi condimentele. Se gusta putin din marinada, daca mai e nevoie, se suplimenteaza cu sare sau alte condimente.

Se pregateste aparatul de vidat Food Saver, se conecteaza la curent. Frigaruile se asaza in caserola pentru marinare (vezi foto), apoi se toarna sosul de condimente. Se inchide caserola pentru marinare rapida cu capacul din dotare. Se conecteaza furtunasul din dotare, se procedeaza conform instructiunilor de marinare, apoi se da la rece timp de 20 minute, timp in care se poate pregati garnitura.

Se pune la incalzit, intr-o tigaie, un cub de unt si 2 linguri de ulei de masline. Se spala orezul, apoi se scurge bine. Se pune la calit in untul topit, se amesteca usor, apoi se adauga putina sare de mare si un praf de turmeric. Se amesteca sa se uniformizeze, apoi se adauga putina apa sau supa de legume si se lasa pana devine patruns orezul. Fasolea se scoate din conserva, se clateste usor, apoi, se adauga peste orez si se amesteca putin. Spanacul se spala, se lasa la scurs cateva minute, apoi se adauga asa proaspat, in orez si se amesteca. SE potriveste gustul cu putina sare si piper cu lamaie si se da deoparte.

Se scoate caserola cu carne, de la frigider, se desface capacul, se scot frigaruile. Se mai condimenteaza putin dupa preferinte, apoi se frig pe un grill incins, pana devine patrunsa si rumenita carnea.

Se pun intr-un blender, crema de branza, sarea, uleiul, usturoiul si patrunjelul spalat. Se adauga zeama de lamaie si se paseaza totul, obtinand un sos extrem de savuros.

Frigaruile se servesc cu garnitura de orez si sos de usturoi.

Carnea este foarte frageda si aromata, semn ca marinarea in vid s-a realizat cu succes.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura