autor:

Bianca

» » Mancaruri cu carne

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru 7 frigarui:, , - 7 bete pentru frigarui, , - un piept mare de pui dezosat, , - 14 ciuperci champignon, , - un ardei galben/ kapia, , - o ceapa rosie (pentru ca are un aspect mai deosebit, dar merge si alba), , - un dovlecel mic, , - 14 rosii cherry sau 1-2 rosii mari, , - 2 carnati semiafumati mai grasi, , - 7 frunze de dafin, , - un cartof, , - putin ulei vegetal, , - putin vin alb, , - sare, , - piper

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

20 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se spala carnea si legumele. Carnea se taie in bucati cam de 5 pe 5 cm, se condimenteaza, dupa care se da prin ulei. Carnaciorii se taie tot cam la 5 cm. Dovlecelul si cartoful se curata de coaja si se taie felii potrivite ca grosime. Rosiile daca sunt cherry se lasa intregi, daca sunt mari se taie in patru. Ardeiul se taie tot sub forma unor patrate, ca si carnea de pui.



Asezarea pe betisoare:

Eu incep intotdeauna cu o ciupercuta, deoarece ramane foarte fixa si atunci cand asez restul ingredientelor deasupra, nu ajung cu ele pe jos. Asez mai apoi o bucata de piept de pui insotita de una de ardei, ceapa rosie, din nou piept de pui, apoi dovlecel, rosie, carnaciorul afumat (deoarece acesta tinde sa se usuce, asa ca rosia ii mai imprumuta din sucul ei), ceapa alba, din nou piept de pui, apoi adaug pe betisor o frunza de dafin, deoarece consider ca ii da o aroma deosebita carnii pe pui, apoi din nou o bucatica de pui, carnacior, rosie, dovlecel, cartof, carne, ciupercuta si dovlecel.



Eu le prepar la cuptor, in felul urmator: iau o tava de aproximativ 25 latime pe 30 lungime si incep sa asez fiecare frigaruie pe marginile ei, pe latime (a se vedea fotografia). Betisorul avand aprox. 30 de cm, depaseste latimea tavii asa ca sta. Si astfel, circula caldura excelent si pe sub preparate. Preincalzesc cuptorul pentru 5-10 minute, timp in care presar niste sare si piper pe frigarui, pun si putin ulei pentru a nu se usca si le dau la cuptorul electric la 180-200 de grade pentru 40-50 de minute. Cu 5 minute inainte sa le opresc, scot putin tava din cuptor si stropesc cu vin alb.

Le servesc cu garnitura de cartofi copti de obicei. (Acesti pot fi pusi in cuptor in acelasi timp).



Sa aveti pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui la cuptor din piept de pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui cu ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

Se prajeste pieptul de puidupa ce in prealabil a fost dat cu vegeta si piper. In grasimea lasata

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti si sos

Ardei umpluti si sos

Curat, spal ardeii, las la scurs. Ceapa tocata marunt o calesc, adaug morcovul dat pe robot,  apoi

212 voturi    31 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Geta Neagu , 18 septembrie 2015

    bune rau

  • Fara foto

    B , 19 ianuarie 2015

    Buna, Petronela. Da, merg facute si la cuptor cu gaz. Am probat si eu ulterior, ies la fel de bune.

  • Fara foto

    Petronela Anton , 17 ianuarie 2015

    buna,am o rugaminte la tine,daca poti sa-mi raspunzi.Eu nu am cuptor electric ci pe gaze,ce zici o sa-mi iasa?

    • Fara foto

      Nicolae Morei , 29 decembrie 2014

      am sa pregatesc de anul nou

    • Fara foto

      Ortansa Anton , 21 octombrie 2014

      o voi testa joi

    • Fara foto

      Cristina Rebek , 25 ianuarie 2014

      :)

    • Fara foto

      doinita , 25 august 2013

      o sa le incerc

    • Bianca

      Bianca (Chef de cuisine) , 23 august 2013

      Va multumesc, doamna Vali!

    • Vali_Ciornea

      Vali_Ciornea (Maestru bucatar) , 21 august 2013

      INGENIOASA RETETA-BRAVO

    • Bianca

      Bianca (Chef de cuisine) , 11 august 2013

      Va multumesc:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 august 2013

      arata tare bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

59 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru 7 frigarui:
  • - 7 bete pentru frigarui
  • - un piept mare de pui dezosat
  • - 14 ciuperci champignon
  • - un ardei galben/ kapia
  • - o ceapa rosie (pentru ca are un aspect mai deosebit
  • dar merge si alba)
  • - un dovlecel mic
  • - 14 rosii cherry sau 1-2 rosii mari
  • - 2 carnati semiafumati mai grasi
  • - 7 frunze de dafin
  • - un cartof
  • - putin ulei vegetal
  • - putin vin alb
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se spala toate legumele. Se curata de coaja morcovii si telina si se taie rondele. Puneti

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

B

Buna, Petronela. Da, merg facute si la cuptor cu gaz. Am probat si eu ulterior, ies la fel de bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Mancare de vinete cu carne de vaca