autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Frigarui marinate cu mirodenii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita, , 2 dovlecei, , 12 ciuperci., Pentru marinata - 5 cepe albe, , 3 catei de usturoi, , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 linguri miere lichida, , 5 linguri sos de soia, , 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,, cateva picaturi de sos iute (Tabasco), , 2 cuisoare, , rozmarin si cimbru (proaspete)., Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni, , 150 g telemea, , 100 g branza de vaci neteda, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Preparati marinata: puneti toate ingredientele intr-un castron mare, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnati peste ele un pahar cu apa calda si amestecati-le bine. Adaugati carnea taiata bucatele (cuburi), amestecati din nou, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se marineze la rece, cel putin 6 ore. Coaceti ardeii, curatati-i de pielita si de seminte, taiati-i bucati si zvantati-i cu hartie absorbanta. Maruntiti-i in mixer impreuna cu telemeaua taiata cubulete si cu branza de vaci, incorporati in piureul astfel obtinut uleiul si bagati amestecul la frigider. Montati frigaruile alternand bucatile de carne marinata cu rondele de dovlecei si jumatatile de ciuperci, prajiti-le 10 minute pe gratar (eventual in cuptor, sub gril), intorcandu-le mereu, si serviti-le cu sosul de ardei si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marinate cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Vita cu ardei bicolor

Vita cu ardei bicolor

Cartofii se taie bucati potrivite si se pun in apa. Ardeii se taie cuburi si li sescoate nervura

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita
  • 2 dovlecei
  • 12 ciuperci.
  • Pentru marinata - 5 cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri miere lichida
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,
  • cateva picaturi de sos iute (Tabasco)
  • 2 cuisoare
  • rozmarin si cimbru (proaspete).
  • Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni
  • 150 g telemea
  • 100 g branza de vaci neteda
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Pui in sos de smantana cu cartofi condimentati