Frigarui marinate cu mirodenii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita,
  • 2 dovlecei,
  • 12 ciuperci.
  • Pentru marinata - 5 cepe albe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 2 linguri miere lichida,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,
  • cateva picaturi de sos iute (Tabasco),
  • 2 cuisoare,
  • rozmarin si cimbru (proaspete).
  • Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni,
  • 150 g telemea,
  • 100 g branza de vaci neteda,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Preparati marinata: puneti toate ingredientele intr-un castron mare, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnati peste ele un pahar cu apa calda si amestecati-le bine. Adaugati carnea taiata bucatele (cuburi), amestecati din nou, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se marineze la rece, cel putin 6 ore. Coaceti ardeii, curatati-i de pielita si de seminte, taiati-i bucati si zvantati-i cu hartie absorbanta. Maruntiti-i in mixer impreuna cu telemeaua taiata cubulete si cu branza de vaci, incorporati in piureul astfel obtinut uleiul si bagati amestecul la frigider. Montati frigaruile alternand bucatile de carne marinata cu rondele de dovlecei si jumatatile de ciuperci, prajiti-le 10 minute pe gratar (eventual in cuptor, sub gril), intorcandu-le mereu, si serviti-le cu sosul de ardei si branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta