autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Frigarui marinate cu mirodenii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita, , 2 dovlecei, , 12 ciuperci., Pentru marinata - 5 cepe albe, , 3 catei de usturoi, , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 linguri miere lichida, , 5 linguri sos de soia, , 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,, cateva picaturi de sos iute (Tabasco), , 2 cuisoare, , rozmarin si cimbru (proaspete)., Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni, , 150 g telemea, , 100 g branza de vaci neteda, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Preparati marinata: puneti toate ingredientele intr-un castron mare, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnati peste ele un pahar cu apa calda si amestecati-le bine. Adaugati carnea taiata bucatele (cuburi), amestecati din nou, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se marineze la rece, cel putin 6 ore. Coaceti ardeii, curatati-i de pielita si de seminte, taiati-i bucati si zvantati-i cu hartie absorbanta. Maruntiti-i in mixer impreuna cu telemeaua taiata cubulete si cu branza de vaci, incorporati in piureul astfel obtinut uleiul si bagati amestecul la frigider. Montati frigaruile alternand bucatile de carne marinata cu rondele de dovlecei si jumatatile de ciuperci, prajiti-le 10 minute pe gratar (eventual in cuptor, sub gril), intorcandu-le mereu, si serviti-le cu sosul de ardei si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marinate cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu jambon afumat

Sarmale cu jambon afumat

Taiati jambonul bucati (dupa ce ati indepartat soriciul) si tocati-l, apoi amestecati cu carnea tocata.

12 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Rulouri de pui cu piure de cartofi dulci

Mod de preparare piure de cartofi dulci: Curata cartofii si taie-i bucati mari,egale.Pune-i intr-o

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita
  • 2 dovlecei
  • 12 ciuperci.
  • Pentru marinata - 5 cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri miere lichida
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,
  • cateva picaturi de sos iute (Tabasco)
  • 2 cuisoare
  • rozmarin si cimbru (proaspete).
  • Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni
  • 150 g telemea
  • 100 g branza de vaci neteda
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
PUI CU MIERE SI PORTOCALE LA CUPTOR - RETETA TESTATA