autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Frigarui marinate cu mirodenii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita, , 2 dovlecei, , 12 ciuperci., Pentru marinata - 5 cepe albe, , 3 catei de usturoi, , 2 linguri zeama de lamaie, , 2 linguri miere lichida, , 5 linguri sos de soia, , 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,, cateva picaturi de sos iute (Tabasco), , 2 cuisoare, , rozmarin si cimbru (proaspete)., Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni, , 150 g telemea, , 100 g branza de vaci neteda, , 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Preparati marinata: puneti toate ingredientele intr-un castron mare, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnati peste ele un pahar cu apa calda si amestecati-le bine. Adaugati carnea taiata bucatele (cuburi), amestecati din nou, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se marineze la rece, cel putin 6 ore. Coaceti ardeii, curatati-i de pielita si de seminte, taiati-i bucati si zvantati-i cu hartie absorbanta. Maruntiti-i in mixer impreuna cu telemeaua taiata cubulete si cu branza de vaci, incorporati in piureul astfel obtinut uleiul si bagati amestecul la frigider. Montati frigaruile alternand bucatile de carne marinata cu rondele de dovlecei si jumatatile de ciuperci, prajiti-le 10 minute pe gratar (eventual in cuptor, sub gril), intorcandu-le mereu, si serviti-le cu sosul de ardei si branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marinate cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu rosii

Mancare de pui cu rosii

Calim ceapa care a fost o parte taiata julien si o parte tocata marunt impreuna cu usturoiul zdrobit

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Aripioare crocante la cuptor

Aripioare crocante la cuptor

Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua

8 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita
  • 2 dovlecei
  • 12 ciuperci.
  • Pentru marinata - 5 cepe albe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri miere lichida
  • 5 linguri sos de soia
  • 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,
  • cateva picaturi de sos iute (Tabasco)
  • 2 cuisoare
  • rozmarin si cimbru (proaspete).
  • Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni
  • 150 g telemea
  • 100 g branza de vaci neteda
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi taranesti