autor:

VALENTIN LITA

» » Mancaruri cu carne

FRIGARUI MUNTENESTI

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
-ficatei de pui, - kaizer( bacon), - ciuperci champignon, - ardei gras, - ceapa, - cartofi, - lapte, - unt, - sare,, - ulei, - cimbru, - gogosari in otet, - castraveti murati, - varza alba, - otet de vin alb, - marar

Dificultate: Medie Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul se portioneaza in bucati mari( la fel ca ardeiul gras). Ceapa se taie in jumatati.
Pe niste bete de frigarui se pun alternativ bucati de ficatei se pui, bacon, ceapa, ardei gras si ciuperci, urmarind sa facem o selectie de culori.Frigaruile astfel obtinute se ung cu ulei, se condimenteaza cu cimbru, sare si piper si se frig pe gratar, pe o parte si pe alta.
Din cartofi se executa un piure , folosind si lapte, unt si sare.
Din varza alba, care se taie julienne, se face o salata , care se freaca bine cu sare, apoi se aromeaza cu otet, ulei, marar si piper.
Gogosarii si ncastravetii murati se taie sub forma de bastonase.
Preparatul se asambleaza astfel; cu ajutorul unui pos cu dui se pune piure in farfurie, sub forma de cerc: in interior se pune salata de varza alba : pe patul de vazra se pun frigaruile de ficatei : in lateral se aranjeaza bastonasele de legume murate. Pe frigarui se poate presara patrunjel proaspat tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "FRIGARUI MUNTENESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez picant

Orez picant

Orezul, spalat bine, se fierbe in apa cu sare. Al nostru, fiind integral, a avut nevoie de aproximativ

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu kapia

Tocanita de pui cu kapia

Pulpele de pui se spala si se taie in doua. Se pun intr-o oala mai mica,la fiert ,circa 20 de minute. Presaram

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

    Foarte bine arata....

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

    Foarte bine arata, mi s-a facut pofta de frigarui!

  • Fara foto

    ISTRATE ADRIAN , 10 decembrie 2008

    Delicioasa!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -ficatei de pui
  • - kaizer( bacon)
  • - ciuperci champignon
  • - ardei gras
  • - ceapa
  • - cartofi
  • - lapte
  • - unt
  • - sare,
  • - ulei
  • - cimbru
  • - gogosari in otet
  • - castraveti murati
  • - varza alba
  • - otet de vin alb
  • - marar

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte bine arata....

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote