autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura cu sos

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura piper negru macinat mare, 2 lingurite seminte de chimen, 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re), 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa rosie medie, tocata marunt, 1 cana vin rosu sec, 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi, dezghetate, scurse si tocate mare, 2 lingurite mustar de Dijon, 1 lingura otet din vin rosu, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita ghimbir macinat, 1/4 cana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castron putin adânc, se amesteca piperul cu semintele de chimen. Se pune carnea În amestecul de condimente, apasând-o pe ambele parti.
2 Într-o cratita mare de teflon, se incinge uleiul de masline la foc potrivit. Se adauga carnea si se prajeste 3 minute pe fiecare parte pentru a fi În sânge. Se scot fripturile pe o farfurie si se tin la cald.
3 Se adauga in cratita ceapa si se caleste 4 minute sau pâna se moaie. Se adauga vinul, se face focul mare si se fierbe 2 minute. Se adauga ciresele. mustarul, otetul, sarea si ghimbirul; se fierb 5 minute sau pâna când ciresele sunt foarte moi.
4 Se pun fripturile din nou În cratita si se mai tin 1 minut pe fiecare parte, sa se Încalzeasca. Se scot fripturi le pe 4 farfurii. Se pune patrunjelul in sos si apoi se toarna sosul peste fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Friptura de pui cu cartofi la cuptor si sos alb de nuci

Taiem pulpele in doua si le dam cu putin ulei si condimentele pentru pui, apoi le lasam la rece de

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Friptura de pui cu sos de vin

Friptura de pui cu sos de vin

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs. 2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin

22 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura piper negru macinat mare
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie medie
  • tocata marunt
  • 1 cana vin rosu sec
  • 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi
  • dezghetate
  • scurse si tocate mare
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Gulii umplute