autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura cu sos

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura piper negru macinat mare, 2 lingurite seminte de chimen, 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re), 1 lingura ulei de masline, 1 ceapa rosie medie, tocata marunt, 1 cana vin rosu sec, 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi, dezghetate, scurse si tocate mare, 2 lingurite mustar de Dijon, 1 lingura otet din vin rosu, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita ghimbir macinat, 1/4 cana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1 Într-un castron putin adânc, se amesteca piperul cu semintele de chimen. Se pune carnea În amestecul de condimente, apasând-o pe ambele parti.
2 Într-o cratita mare de teflon, se incinge uleiul de masline la foc potrivit. Se adauga carnea si se prajeste 3 minute pe fiecare parte pentru a fi În sânge. Se scot fripturile pe o farfurie si se tin la cald.
3 Se adauga in cratita ceapa si se caleste 4 minute sau pâna se moaie. Se adauga vinul, se face focul mare si se fierbe 2 minute. Se adauga ciresele. mustarul, otetul, sarea si ghimbirul; se fierb 5 minute sau pâna când ciresele sunt foarte moi.
4 Se pun fripturile din nou În cratita si se mai tin 1 minut pe fiecare parte, sa se Încalzeasca. Se scot fripturi le pe 4 farfurii. Se pune patrunjelul in sos si apoi se toarna sosul peste fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere

Ungen rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si

1 vot    0 comentarii
3h 50 min
Fripturi
Friptura cu sos

Friptura cu sos

Se pune carnea taiata felii la prajit. Cand este rumenita se pune sucul de rosii, cimbrul si piperul.

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura piper negru macinat mare
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 4 bucati muschi de vita slab (cam 115 g fieca re)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie medie
  • tocata marunt
  • 1 cana vin rosu sec
  • 1 pachet congelat (570 g) cirese fara sâmburi
  • dezghetate
  • scurse si tocate mare
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat
  • 1/4 cana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi