autor:

tradaro

» » Fripturi

Friptura de berbec

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
1,5 kg pulpa de berbec fara os, 1 capatana de usturoi, 3 lamai, 5 linguri ulei, 2-3 rosii potrivite, unt (sau margarina), 3-4 foi de dafin, cimbru, 1 fir de ceapa verde, sare, piper praf, piper boabe, 1 pahar cu apa, 1 pahar de vin rosu, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca cimbru. sare, piper praf, ulei si sucul de la o lamaie cu care se freaca bine pulpa de berbec, apoi se impaneaza cu cu 5-6 catei de usturoi. Se baga intr-o punga de plastic si se lasa cca 1 ora la frigider.
Se ia o tava care se unge cu unt sau margarina fara zgarcenie si se pune pulpa de berbec. Se toarna peste pulpa de berbec sucul de la doua lamai, paharul cu vin si apa. In tava pe langa pulpa de berbec se pun cativa catei de usturoi, foi de dafin, boabe de piper, rosii taiate feliute, ceapa verde tocata marunt si se baga in cuptor la foc potrivit pentru vreo 2 ore.
Din cand in cand, se incearca cu furculita sau varful cutitului, daca s-a facut friptura. Cand se incearca friptura daca se constata ca lichidul din tava a scazut se mai pune apa peste friptura sau se ia cu lingura lichid din tava si se pune peste friptura.
Cand se scoate din cuptor se presara peste friptura patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu feliute de rosii.
Se serveste fierbinte cu piure de cartofi si salata de ardei copti (sau muraturi).

Se pune suflet cat te lasa inima.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste

Peste "Scandarani"

- Mai intii de toate se pregatesc toate ingredientele, se spala, se curata, se dau prin razatoare,

6 voturi    3 comentarii
2h
Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava

Friptura de curcan cu vin la tava

Se spala carnea, se zvanta si se condimenteaza cu paprika, concentrat, sare, piper, cimbru, apoi

29 voturi    7 comentarii
2h 15 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa de berbec fara os
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lamai
  • 5 linguri ulei
  • 2-3 rosii potrivite
  • unt (sau margarina)
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper praf
  • piper boabe
  • 1 pahar cu apa
  • 1 pahar de vin rosu
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

47 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Friptura de pui cu cartofi la cuptor