autor:

tradaro

» » Fripturi

Friptura de berbec

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
1,5 kg pulpa de berbec fara os, 1 capatana de usturoi, 3 lamai, 5 linguri ulei, 2-3 rosii potrivite, unt (sau margarina), 3-4 foi de dafin, cimbru, 1 fir de ceapa verde, sare, piper praf, piper boabe, 1 pahar cu apa, 1 pahar de vin rosu, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca cimbru. sare, piper praf, ulei si sucul de la o lamaie cu care se freaca bine pulpa de berbec, apoi se impaneaza cu cu 5-6 catei de usturoi. Se baga intr-o punga de plastic si se lasa cca 1 ora la frigider.
Se ia o tava care se unge cu unt sau margarina fara zgarcenie si se pune pulpa de berbec. Se toarna peste pulpa de berbec sucul de la doua lamai, paharul cu vin si apa. In tava pe langa pulpa de berbec se pun cativa catei de usturoi, foi de dafin, boabe de piper, rosii taiate feliute, ceapa verde tocata marunt si se baga in cuptor la foc potrivit pentru vreo 2 ore.
Din cand in cand, se incearca cu furculita sau varful cutitului, daca s-a facut friptura. Cand se incearca friptura daca se constata ca lichidul din tava a scazut se mai pune apa peste friptura sau se ia cu lingura lichid din tava si se pune peste friptura.
Cand se scoate din cuptor se presara peste friptura patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu feliute de rosii.
Se serveste fierbinte cu piure de cartofi si salata de ardei copti (sau muraturi).

Se pune suflet cat te lasa inima.
Pofta buna!
Intr-un vas se amesteca cimbru. sare, piper praf, ulei si sucul de la o lamaie cu care se freaca bine pulpa de berbec, apoi se impaneaza cu cu 5-6 cat
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de berbec" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Biryani

Biryani

- Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Gãinã umplutã

Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor

Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in

19 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Fripturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa de berbec fara os
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lamai
  • 5 linguri ulei
  • 2-3 rosii potrivite
  • unt (sau margarina)
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper praf
  • piper boabe
  • 1 pahar cu apa
  • 1 pahar de vin rosu
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Salata chips a la Tradaro

Salata chips a la Tradaro

- Pieptul de pui se fierbe si dupa ce s-a racit se taie in bucatele marunte si se pune in salatiera. -

7 voturi    4 comentarii
1h
Salate
Salata Cacik a la Tradaro

Salata Cacik a la Tradaro

- Se curata castravetii de coaja, se taie in doua pe lung apoi se taie pe lat feliute subtiri si

5 voturi    1 comentariu
50 min
Salate
Salata chinezeasca I a la Tradaro

Salata chinezeasca I a la Tradaro

- Orezul se fierbe in apa cu un praf de sare. Dupa ce a fiert se pune in salatiera. Se adauga porumb

2 voturi    1 comentariu
1h
Salate
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi