Intr-un vas se amesteca cimbru. sare, piper praf, ulei si sucul de la o lamaie cu care se freaca bine pulpa de berbec, apoi se impaneaza cu cu 5-6 catei de usturoi. Se baga intr-o punga de plastic si se lasa cca 1 ora la frigider.
Se ia o tava care se unge cu unt sau margarina fara zgarcenie si se pune pulpa de berbec. Se toarna peste pulpa de berbec sucul de la doua lamai, paharul cu vin si apa. In tava pe langa pulpa de berbec se pun cativa catei de usturoi, foi de dafin, boabe de piper, rosii taiate feliute, ceapa verde tocata marunt si se baga in cuptor la foc potrivit pentru vreo 2 ore.
Din cand in cand, se incearca cu furculita sau varful cutitului, daca s-a facut friptura. Cand se incearca friptura daca se constata ca lichidul din tava a scazut se mai pune apa peste friptura sau se ia cu lingura lichid din tava si se pune peste friptura.
Cand se scoate din cuptor se presara peste friptura patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu feliute de rosii.
Se serveste fierbinte cu piure de cartofi si salata de ardei copti (sau muraturi).
Se pune suflet cat te lasa inima.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii