Intr-un vas se amesteca cimbru. sare, piper praf, ulei si sucul de la o lamaie cu care se freaca bine pulpa de berbec, apoi se impaneaza cu cu 5-6 catei de usturoi. Se baga intr-o punga de plastic si se lasa cca 1 ora la frigider.
Se ia o tava care se unge cu unt sau margarina fara zgarcenie si se pune pulpa de berbec. Se toarna peste pulpa de berbec sucul de la doua lamai, paharul cu vin si apa. In tava pe langa pulpa de berbec se pun cativa catei de usturoi, foi de dafin, boabe de piper, rosii taiate feliute, ceapa verde tocata marunt si se baga in cuptor la foc potrivit pentru vreo 2 ore.
Din cand in cand, se incearca cu furculita sau varful cutitului, daca s-a facut friptura. Cand se incearca friptura daca se constata ca lichidul din tava a scazut se mai pune apa peste friptura sau se ia cu lingura lichid din tava si se pune peste friptura.
Cand se scoate din cuptor se presara peste friptura patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu feliute de rosii.
Se serveste fierbinte cu piure de cartofi si salata de ardei copti (sau muraturi).
Se pune suflet cat te lasa inima.
Pofta buna!
Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparatDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii