Friptura de caprioara

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
ridicata
Friptura de caprioara

Ingrediente

  • 1 pulpa de caprioara
  • 5-6 cepe mici
  • 2-3 morcovi
  • 20 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • pasta de bulion
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si se da in clocot ;timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper ,foile de dafin si ulei. Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea( eventual daca scade rau si un e patrunsa se completeaza cu cate putina apa).

Cand carnea e patunsa se scoate din vas , se strecoara sosul rezultat ( eventual mocovii se pot lasa) si se adauga pasta de bulion , boiaua si putin cimbru se amesteca bine ,se pune carnea la loc si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30-40 min ).

Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin rosu .

Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .

Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) adica in momentul strecurarii sa se adauge carnea si sa se puna la cuptor iar la final se pune vinul.

Este o bunatate de reteta pe care o facem la evenimente deosebite de cate ori avem norocul sa beneficiem de pulpita de caprioara .

Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .

Pofta buna! si La multi ani!

Catalina Butoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise