Friptura de carne cu ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 11/2- 2 kg de carne de vitel
  • 1/3 pahar de ulei
  • 3 cepi taiate cuburi
  • 6-8 usturoi taiati
  • sare, piper, boia iute
  • 1/4 kg de ciuperci proaspate taiate
  • 1/2 pahar de vin alb demi-sec
  • ptr marinada carnei
  • 1lingura paprica dulce
  • putin paprica iute
  • 1/2 lingurita de zahar ,sare
  • 6-8 usturoi taiati in doua.

Mod de preparare

Intii amestecam toate condimentele ptr marinada.Spalam carnea si o uscam cu hirtie absorbanta,cu un cutit ascutit facem taieturi mici in carne si punem usturoi si o ungem cu mirodeniile pregatite si punem astfel carnea pe un platou o acoperim si lasam la rece ptr 6-12 ore.Dupa ce sa marinat punem intr-o tigaie mare si lata uleiul si prajim putin carnea pe toate partile.Se face focul mai mic si se lasa sa fiarba carnea in sucul ei,se adauga apa cite putin .Se fierbe o ora dupa care se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa mai fiarba pina este carnea moale.Se adauga ciupercile si vinul si se mai lasa sa fiarba 10 minute.Se da la gust si se lasa sa se raceasca.Carnea se taie mai bine cind este rece.Se poate servi gu garnitura de cartofi fierti sau orez alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci