autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Friptura de carne cu ciuperci

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
11/2- 2 kg de carne de vitel, 1/3 pahar de ulei, 3 cepi taiate cuburi, 6-8 usturoi taiati, sare, piper, boia iute, 1/4 kg de ciuperci proaspate taiate, 1/2 pahar de vin alb demi-sec, , ptr marinada carnei, 1lingura paprica dulce, putin paprica iute, 1/2 lingurita de zahar ,sare, 6-8 usturoi taiati in doua.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Intii amestecam toate condimentele ptr marinada.Spalam carnea si o uscam cu hirtie absorbanta,cu un cutit ascutit facem taieturi mici in carne si punem usturoi si o ungem cu mirodeniile pregatite si punem astfel carnea pe un platou o acoperim si lasam la rece ptr 6-12 ore.Dupa ce sa marinat punem intr-o tigaie mare si lata uleiul si prajim putin carnea pe toate partile.Se face focul mai mic si se lasa sa fiarba carnea in sucul ei,se adauga apa cite putin .Se fierbe o ora dupa care se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa mai fiarba pina este carnea moale.Se adauga ciupercile si vinul si se mai lasa sa fiarba 10 minute.Se da la gust si se lasa sa se raceasca.Carnea se taie mai bine cind este rece.Se poate servi gu garnitura de cartofi fierti sau orez alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de carne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza (acra) calita cu carne de porc

Varza (acra) calita cu carne de porc

Am taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat.Am calit ceapa in putin ulei si carnea

9 voturi    4 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Risotto cu carne de porc

Risotto cu carne de porc

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Ce buna trebuie sa fie!

  • Fara foto

    Cely , 01 noiembrie 2009

    Delicioasa

Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 11/2- 2 kg de carne de vitel
  • 1/3 pahar de ulei
  • 3 cepi taiate cuburi
  • 6-8 usturoi taiati
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • 1/4 kg de ciuperci proaspate taiate
  • 1/2 pahar de vin alb demi-sec
  • ptr marinada carnei
  • 1lingura paprica dulce
  • putin paprica iute
  • 1/2 lingurita de zahar ,sare
  • 6-8 usturoi taiati in doua.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar