autor:

» » Fripturi

Friptura de ceafa de porc la cuptor

Autor: Stelian Dinca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stelian Dinca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2008

Ingrediente
1 kg ceafa de porc,, , 1 plic cimbru,, , piper negru macinat,, , 100g masline negre,, , 50 g secretul gustului,, , 150 ml vin rosu,, , 1 ardei gras rosu,, , 30 ml ulei,, , 100 g pasta de tomate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

92 voturi

Mod de preparare

Se cresteaza si condimenteaza ceafa de porc, cu piper si cimbru. Se unge cu putin ulei vasul si se aseaza ceafa de porc.

Se aseaza in crestaturi masline si felii de ardei gras rosu.

Se prepara sosul din ulei, paharul de vin rosu, secretul gustului si pasta de tomate.

Se toarna peste friptura.

Vasul se introduce la cuptor timp de 1 ora la foc mediu.

Se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu am pregatit aceasta friptura, dar nu am pus masline si am adaugat ciupercute si ardei taiati fasii peste carne, rezultatul, un deliciu.

  • 14 comentarii

  • Popa , 30 mai 2020

    Deliciu

  • Fab (Bucatar) , 23 noiembrie 2011

    Foarte buna. Sotia mea a gatit-o si a fost ,foarte apreciata de musafiri...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    O bunatate! Eu am gatit cu cartofi pai si ciuperci.

    • silviu , 22 februarie 2010

      am incercat reteta si sincer e naspa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Delicioasa...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Delicioasa friptura.E o idee buna cu maslinele

    • dima sanda , 31 decembrie 2009

      facem de multi asa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Buna reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Cred si eu ca e gustoasa si aspectoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      O reteta delicioasa!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Felicitari! Imi place cand barbatii gatesc si ii apreciez orice mancare ar face.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa... Se poate servi si cu alt fel de garnituri... Dar oare niste mujdei, n-ar fi bun ???

    • adela , 21 decembrie 2008

      Am incercat aceasta friptura, ffff buna!

    • florin_09nkt , 07 decembrie 2008

      Reteta e ok dar aveti mare grija la sare, nu puneti deloc deoarece maslinele sunt sarate, Secretul Gustului e sarat in rest foarte bun merita incercat e buna friptura. Apropo nu va speriati de aspectul din tava la final, GUSTATI!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

92 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc,
  • 1 plic cimbru,
  • piper negru macinat,
  • 100g masline negre,
  • 50 g secretul gustului,
  • 150 ml vin rosu,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 30 ml ulei,
  • 100 g pasta de tomate.

Raporteaza reteta

Retete
de Stelian Dinca
Ficatei in sos de vin cu mamaliguta

Ficatei in sos de vin cu mamaliguta

Ficatei se aseaza in tigaie impreuna cu putin ulei pentru a se rumenii la foc mic, separat se prepara

11 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Popa

Deliciu

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ceafa de porc la cuptor