autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Friptura de curcan cu carnati si cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara curcan (1,2-1,5 kg),, 500 g carnati subtiri afumati (cabanos), 250-300 g, gusa de porc afumata (costita, sunca),, 1 kg cartofi albi,, 250 g dovleac de placinta,, 1 portocala,, 1 lamaie,, 1 legatura marar si patrunjel,, 1 capatana usturoi,, 4-5 linguri ketchup,, o stampla de coniac (50 ml),, 100 ml bulion,, 5 linguri ulei,, 2 lingurite miere de albine,, unt cat o nuca,, 8-10 foi de dafin,, 50 ml otet,, sare, piper, cimbru, paprika/boia iute si dulce

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Condimentati carnea cu cimbru, piper, paprika/boia iute si dulce, mierea de albine, zeama de la 1/2 lamaie, usturoi, foi de dafin, marar si patrunjel si lasati-o sa stea cu condimentele cam o ora. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta si prajiti pulpa cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Puneti pulpa de curcan intr-o tava mai mare si inalta, turnati peste ea uleiul din tigaie si ungeti-o cu unt. Puneti langa carne dovleacul taiat bucati (ii va da o culoare aurie speciala, festiva), cartofii curatati si taiati bucati mari, in lungime, otet, bulion, 400 ml apa fierbinte, ketchup, carnatii si acoperiti pulpa cu felii de gusa de porc. Curatati portocala de coaja, taiati-o felii de 3-4 mm grosime si asezati-le peste cartofi, impreuna cu usturoiul curatat si feliat.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru o ora. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, intoarceti carnea pe cealalta parte, acoperiti-o din nou cu feliile de afumatura, adaugati coniacul si acoperiti doar carnea cu un capac emailat, apoi dati tava la cuptor, la foc mic, pentru inca o ora. Din cand cand stropiti carnatii si cartofii cu sosul din tava.
Asezati pe un platou pulpa de curcan, taiati intr-o parte cateva felii, asezati pe platou si carnati, cartofi, felii de afumatura si sos din tava. Decorati cu verdeata.
Asezati pe farfurii felii de friptura, cartofi, carnati, afumatura, felii de portocala, verdeata si sos din tava. Garnisiti cu castraveciori murati, gogosari acri, etc.
Pofta buna. Este un deliciu. Va aduce un plus de savoare si sarbatoare pe masa festiva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu carnati si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este: INTINSOARE

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Arata deosebit*****

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Arata deosebit

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte bune!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmm ce apetisant e!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Multumesc, multumesc. La multi ani.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Imi pare tot mai rau ca am gratiat curcanul! Insa la anul o sa-l prepar dupa reteta ta! La multi ani si un An Nou 2010 Gustos si santos!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Multumesc. A fost intr-adevar foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Bun de tot, Doina!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

      foarte bun trebuie sa fie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (1,2-1,5 kg),
  • 500 g carnati subtiri afumati (cabanos)
  • 250-300 g
  • gusa de porc afumata (costita
  • sunca),
  • 1 kg cartofi albi,
  • 250 g dovleac de placinta,
  • 1 portocala,
  • 1 lamaie,
  • 1 legatura marar si patrunjel,
  • 1 capatana usturoi,
  • 4-5 linguri ketchup,
  • o stampla de coniac (50 ml),
  • 100 ml bulion,
  • 5 linguri ulei,
  • 2 lingurite miere de albine,
  • unt cat o nuca,
  • 8-10 foi de dafin,
  • 50 ml otet,
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika/boia iute si dulce

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata deosebit*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui exotic