Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul si telina curate, intregi. Se lasa la fiert la foc mic cu capac 30 minute.
Intre timp curatati restul legumelor si asezati-le intr-o tava mai inalta: rosiile si dovlecelul felii, baghete de morcov, rosiile mici intregi, frunzele de telina si patrunjel, felii subtiri de castraveti murati.
Asezati deasupra carnea de curcan fiarta si bine condimentata. Stropiti-o cu ulei si acoperiti-o cu ardeiul gras taiat fasii. Adaugati vinul, usturoiul curatat si feliat si 300-400 ml zeama fierbinte in care a fiert carnea. Dati tava la cuptor la foc mic 60 minute, apoi inca 30 de minute la foc mediu, stropind din cand in cand carnea cu zeama din tava.
Cand carnea este foarte moale, portionati-o si asezati-o pe platou cu legumele. Decorati cu frunze de patrunjel si telina si fasii de ardei rosu din tava. Sosul ramas il puneti intr-o sosiera.
Pofta buna. E un deliciu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii