Friptura de curcan cu legume la cuptor

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Friptura de curcan cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 1,2-15 kg pulpa superioara de curcan
  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel (350-400 g)
  • 50 g telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 castraveti cornichon acri
  • 2 rosii si 5-6 rosii micute
  • cateva frunze de telina si patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 200 ml vin roze
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui/legume
  • 2 lingurite zahar
  • 50 ml ulei
  • sare, piper, paprika, curry, cimbru, condimente pentru friptura

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul si telina curate, intregi. Se lasa la fiert la foc mic cu capac 30 minute.

Intre timp curatati restul legumelor si asezati-le intr-o tava mai inalta: rosiile si dovlecelul felii, baghete de morcov, rosiile mici intregi, frunzele de telina si patrunjel, felii subtiri de castraveti murati.

Asezati deasupra carnea de curcan fiarta si bine condimentata. Stropiti-o cu ulei si acoperiti-o cu ardeiul gras taiat fasii. Adaugati vinul, usturoiul curatat si feliat si 300-400 ml zeama fierbinte in care a fiert carnea. Dati tava la cuptor la foc mic 60 minute, apoi inca 30 de minute la foc mediu, stropind din cand in cand carnea cu zeama din tava.

Cand carnea este foarte moale, portionati-o si asezati-o pe platou cu legumele. Decorati cu frunze de patrunjel si telina si fasii de ardei rosu din tava. Sosul ramas il puneti intr-o sosiera.

Pofta buna. E un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise