autor:

Doina  Varga

» » , , Fripturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de Craciun

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
1,2-15 kg pulpa superioara de curcan, 4-5 morcovi, 1 ceapa mai mare, 1 pastarnac, 1 dovlecel (350-400 g), 50 g telina, 1 ardei gras rosu, 2 castraveti cornichon acri, 2 rosii si 5-6 rosii micute, cateva frunze de telina si patrunjel, 1 capatana usturoi, 200 ml vin roze, 2 cuburi/lingurite concentrat pui/legume, 2 lingurite zahar, 50 ml ulei, sare, piper, paprika, curry, cimbru, condimente pentru friptura

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

34 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul si telina curate, intregi. Se lasa la fiert la foc mic cu capac 30 minute.
Intre timp curatati restul legumelor si asezati-le intr-o tava mai inalta: rosiile si dovlecelul felii, baghete de morcov, rosiile mici intregi, frunzele de telina si patrunjel, felii subtiri de castraveti murati.
Asezati deasupra carnea de curcan fiarta si bine condimentata. Stropiti-o cu ulei si acoperiti-o cu ardeiul gras taiat fasii. Adaugati vinul, usturoiul curatat si feliat si 300-400 ml zeama fierbinte in care a fiert carnea. Dati tava la cuptor la foc mic 60 minute, apoi inca 30 de minute la foc mediu, stropind din cand in cand carnea cu zeama din tava.
Cand carnea este foarte moale, portionati-o si asezati-o pe platou cu legumele. Decorati cu frunze de patrunjel si telina si fasii de ardei rosu din tava. Sosul ramas il puneti intr-o sosiera.
Pofta buna. E un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu pui

Vinete umplute cu pui

Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si

30 voturi    13 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Copanele de pui cu orez cu ciuperci

Copanele de pui cu orez cu ciuperci

Se pun intr-o tava 2 linguri de ulei. Se adauga o ceapa tocata solzisori si 4 catei de usturoi. Se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Falcescu Lavinia , 12 decembrie 2013

    1,2-1,5 kg

  • Fara foto

    Falcescu Lavinia , 12 decembrie 2013

    a omis virgula: 1,,,,,,5!!!!! ce este asa greu? mai greseste omul!

  • Fara foto

    Cristina Ccrissa , 24 septembrie 2013

    1,2-1,5 kg

    • Fara foto

      aida , 24 septembrie 2013

      2-15KG? ?????

    • Fara foto

      Demetra Aida Tiagor , 24 septembrie 2013

      2-15kg? ????

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Este ceva deosebit!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Super bine arata, o sa incerc si eu reteta , gatesc destul de des curcan . Multumim de reteta !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Intr-adevar, este un deliciu. DA. Asa au spus copiii sambata, la nunta. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Intr-adevar ,trebuie sa fie un deliciu!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Multumesc mult Cely.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Felicitari! Arata minunat

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Multumesc Carmen. La mine merg toate pozele. Nu stiu ce s-a intamplat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Superba prezentarea,pacat ca nu merg toate pozele.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1,2-15 kg pulpa superioara de curcan
  • 4-5 morcovi
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel (350-400 g)
  • 50 g telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 castraveti cornichon acri
  • 2 rosii si 5-6 rosii micute
  • cateva frunze de telina si patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 200 ml vin roze
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui/legume
  • 2 lingurite zahar
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • paprika
  • curry
  • cimbru
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

aida

2-15KG? ?????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Musaca de legume