autor:

dicarmencitta1957

» » Fripturi

Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cucina

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
5 buc de medalion de curcan(copan dezosat)., 200 gr paste Arnos,frunzulite(paste cu oua)., 1 cutie Gran Cucina(sos special pentru paste,spaghete)., 1 galbenus de ou., 50 ml vin alb., sare sau vegeta fara sare de la plafar bio, piper roz proaspat macinat,un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult)puteti folosi ce condimente va plac mai mult,putem sa folosim si knorr delikat cu pui si usturoi, este un deliciu.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam si stergem medalioanele de curcan cu un prosop de unica folosinta(hartie)si apoi le punem pe gratarul deja pregatit.Medalionul de curcan se face foarte repede pe gratar,in cel mult 20sau 25 de minute.Punem apa la incalzit pentru paste,fara sare.Cand apa da in clocot,turnam pastele si adaugam si un cub de unt.Le fierbem conform cu indicatiile de pe plic,cel mult 5 minute dupa care asezam capacul peste oala si le mai lasam cateva minute in apa in care a ramas,ele se vor umfla vor inflori.Separat facem sosul:punem intr-o tigaie toata cutia de Gran Cucina,adaugam vinul,sare,putin piper roz proaspat macinat,un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult),la urma adaugam si galbenusul si amestecam incontinuu.Mentionez ca acest sos nu se lasa pe foc sa fiarba,se face foarte rapid(in cel mult 3 minute este gata).Asejam in farfurie pastele si medalionul de curcan si adaugam sos din abundenta,cine doreste poate sa-si puna si ketchup.Asezam pe marginea farfuriei cateva frunzulite de menta.Se poate folosi si knorr delikat cu pui si usturoi,care au un gust minunat.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cucina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cucina.

Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cucina.

Punem carnea de curcan, la gratar cu capac, care se face in circa 25-30 minute, chiar si mai

7 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi
Friptura cu sos de branza feta

Friptura cu sos de branza feta

Se feliaza carnea si se bate usor sa se subtieze putin.Se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta

4 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Felicitari pentru prezentare!! Imi lasa guar apa

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 buc de medalion de curcan(copan dezosat).
  • 200 gr paste Arnos,frunzulite(paste cu oua).
  • 1 cutie Gran Cucina(sos special pentru paste,spaghete).
  • 1 galbenus de ou.
  • 50 ml vin alb.
  • sare sau vegeta fara sare de la plafar bio
  • piper roz proaspat macinat,un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult)puteti folosi ce condimente va plac mai mult,putem sa folosim si knorr delikat cu pui si usturoi, este un deliciu.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari pentru prezentare!! Imi lasa guar apa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Aripioare picante în sos de vin