autor:

Doina  Varga

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Retete de Craciun

Friptura de curcan cu vin la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2009

Ingrediente
1 pulpa superioara de curcan (1,2-1,5 kg), 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 peperoni nu prea iute, 1 capatana de usturoi, 2 pahare de vin rosu, 1 crenguta de cimbru, 1 rosie, 1 dovlecel mic, cateva fire de patrunjel, cateva frunze de spanac sau loboda, sare, piper, cimbru, paprika, 2 cuburi/lingurite concentrat de pui

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

29 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta si se condimenteaza cu paprika, concentrat, sare, piper, cimbru, apoi se unge cu 2 linguri de ulei si se lasa cel putin 15-20 de minute.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se prajeste pulpa pe ambele parti cateva minute si se adauga ceapa taiata mare, ardeiul rosu fasiute, crenguta de cimbru, rosia taiata mare, 1 pahar de vin rosu si 750 ml apa clocotita. Se fierbe la foc mic, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta, cam 1 ora pana e aproape moale.
Intr-o tava mai inalta puneti pulpa si ce mai este in cratita, adaugati inca un pahar de vin rosu, frunzele de spanac sau loboda, usturoiul curatat si feliat si dovlecelul taiat bucati mai mari. Dregeti gustul de sare, piper, paprika, cimbru si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 45 de minute, stropind-o dinn cand in cand cu sosul din tava. Ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, intoarceti-o de pe o parte pe alta de cel putin 2 ori.
Cand carnea este foarte moale si frumos rumenita este gata. Asezati-o pe un platou taiat felii cu legumele si sosul din tava. Garnisiti cu patrunjel si fasiutele de ardei rosu din tava.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu vin la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de curcan cu vin la tava

Friptura de curcan cu vin la tava

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa

14 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ella65 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Deosebit de gustoasa!

  • Fara foto

    Larisa , 17 martie 2010

    ok

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Foarte apetisant.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Foarte gustos.Imi place!

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Mi-am notat reteta ..arata gustos ..felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

29 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan (1,2-1,5 kg)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 peperoni nu prea iute
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 pahare de vin rosu
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 rosie
  • 1 dovlecel mic
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva frunze de spanac sau loboda
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika
  • 2 cuburi/lingurite concentrat de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ella65 (Chef de cuisine)

Deosebit de gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Tochitura moldoveneasca