Se spala carnea, se zvanta si se condimenteaza cu paprika, concentrat, sare, piper, cimbru, apoi se unge cu 2 linguri de ulei si se lasa cel putin 15-20 de minute.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se prajeste pulpa pe ambele parti cateva minute si se adauga ceapa taiata mare, ardeiul rosu fasiute, crenguta de cimbru, rosia taiata mare, 1 pahar de vin rosu si 750 ml apa clocotita. Se fierbe la foc mic, intorcand-o din cand in cand de pe o parte pe alta, cam 1 ora pana e aproape moale.
Intr-o tava mai inalta puneti pulpa si ce mai este in cratita, adaugati inca un pahar de vin rosu, frunzele de spanac sau loboda, usturoiul curatat si feliat si dovlecelul taiat bucati mai mari. Dregeti gustul de sare, piper, paprika, cimbru si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 45 de minute, stropind-o dinn cand in cand cu sosul din tava. Ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, intoarceti-o de pe o parte pe alta de cel putin 2 ori.
Cand carnea este foarte moale si frumos rumenita este gata. Asezati-o pe un platou taiat felii cu legumele si sosul din tava. Garnisiti cu patrunjel si fasiutele de ardei rosu din tava.
Pofta buna.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii