autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de curcan la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
1 pulpa de curcan, 2 bucati usturoi verde, 3 bucati ceapa verde, 2 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 lingurita patrunjel uscat, 1 foaie de dafin, 1 cana vin, 2-3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati.
Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele.
Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam.
Intr-un bolisor punem vinul, uleiul, sare, piper, boia de ardei, verdeata tocata, usturoiul pisat, patrunjelul uscat si foaia de dafin rupta bucatele mici.
Toate acestea le omogenizam bine si punem bucatile de carne in acest bait.
Le amestecam, acoperim vasul si il dam cateva ore sa stea asa la frigider.
Dupa ce a stat suficient in frigider sa ia toate aromele, punem carnea cu tot cu amestecul de condimente intr-o tava.
Dam tava in cuptorul incins, chiar putem sa o acoperim la inceput cu staniol.
O lasam la foc potrivit si nu prea iute pentru a nu iesi uscata.
Ne mai uitam la ea din cand in cand si o mai stropim cu zeama din tava.
Cand este gata o scoatem din cuptor, o acoperim pentru a sta frageda .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de curcan cu legume la cuptor

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul

34 voturi    14 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cotlete de porc cu felioare de portocale

Cotlete de porc cu felioare de portocale

Mod de preparare: Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valer Girlonta , 07 martie 2015

    E minunata ! Azi o gatesc iar !

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

35 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan
  • 2 bucati usturoi verde
  • 3 bucati ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana vin
  • 2-3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui cu miez de carne tocata