Incalzim cuptorul.
Tocam marunt patrunjelul si rozmarinul. Zdrobim usturoiul. Taiem ceapa in sferturi, iar rosiile in bucati mari.
Condimentam carnea de ied cu sare si piper macinat pe toate partile si o frecam cu usturoiul zdrobit.
Pregatim o tava in care punem uleiul si presaram cam o treime din rozmarinul tocat.
Aseazam in tava carnea de ied condimentata, punem bucatile de ceapa si de rosie printre cele de carne si presaram deasupra jumatate din rozmarinul ramas.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru o ora si jumatate. Imediat ce sosul din tava incepe sa se caramelizeze, scoatem friptura de ied din cuptor si turnam putina apa fierbinte. Punem inapoi in cuptor, dar din cand in cand scoatem vasul si mai adaugam apa fierbinte, pe masura ce lichidul se evapora. In acelasi timp stropim carnea de ied cu sosul lasat in tava.
Dupa aproximativ o ora si un sfert pregatim crusta – punem patrunjelul si rozmarinul peste ou, condimentam cu sare si piper macinat si omogenizam.
Rupem painea bine prajita in bucati mici si o punem in vasul unui mixer, apoi o transformam in pesmet.
Dupa aproape o ora si jumatate, cand carnea de ied este frageda si moale, o scoatem din cuptor, turnam deasupra amestecul de ou si presaram pesmetul.
Punem friptura inapoi in cuptor pentru inca 15 minute, pana cand pesmetul se rumeneste.
Servim cu legume sote, broccoli, rosii la gratar sau cartofi copti.
Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/_8eBbBNJqn4
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii