Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul .
Se pune la fiert in apa intr-un vas larg si se da in clocot timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper si ulei.
Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea
Cand carnea e patrunsa se adauga pasta de bulion 2 foi de dafin si putin cimbru si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30 min ).
Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin sau bere.
Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .
Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) se puna la cuptor iar la final se pune vinul.
Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .
In imaginile pe care le-am atasat sunt preparati doi iepuri ( unul de Craiova si unul de Vilcea )
Pofta buna!
si
La multi ani!
Catalina Butoi

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii