autor:

Butoi Catalina

» » Fripturi

Friptura de iepure

Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Butoi Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 decembrie 2013

Ingrediente
&bull 1 iepure, &bull 4-5 cepe mici, &bull 3-4 morcovi, &bull 20 boabe de piper, &bull 2-3 foi de dafin, &bull cimbru, &bull 1 pahar de vin, &bull pasta de bulion, &bull ulei, &bull sare

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Se spala bine iepurele si se parleste daca este cazul .





Se pune la fiert in apa intr-un vas larg si se da in clocot timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper si ulei.





Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea





Cand carnea e patrunsa se adauga pasta de bulion 2 foi de dafin si putin cimbru si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30 min ).





Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin sau bere.





Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .





Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) se puna la cuptor iar la final se pune vinul.





Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .

In imaginile pe care le-am atasat sunt preparati doi iepuri ( unul de Craiova si unul de Vilcea  )





Pofta buna!

si

La multi ani!





Catalina Butoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iepuri Panciu , 01 aprilie 2015

    hmmmm suna ft bine....o sa incerc va multumim!

  • Fara foto

    Ilyes Alexandru , 21 ianuarie 2014

    si care iepure e mai bun ? Cel de Craiova sau cel de Valcea?

  • Fara foto

    Ildiko Mathe , 09 ianuarie 2014

    imi place

    • Fara foto

      Pascu Teodora , 08 ianuarie 2014

      imi place

    • Fara foto

      Ioan Simion Balajel , 08 ianuarie 2014

      Sunt convins ca alaturi de o mamalga e de vis.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • &bull 1 iepure
  • &bull 4-5 cepe mici
  • &bull 3-4 morcovi
  • &bull 20 boabe de piper
  • &bull 2-3 foi de dafin
  • &bull cimbru
  • &bull 1 pahar de vin
  • &bull pasta de bulion
  • &bull ulei
  • &bull sare

Raporteaza reteta

Retete
de Butoi Catalina
Pui umplut

Pui umplut

Umplutura: Se inabuse fara a se rumeni ficateii si pipotelele in ulei adaugandu-se si putina apa

79 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi
Friptura de caprioara

Friptura de caprioara

Se spala bine pulpita si se parleste daca este cazul .Se pune la fiert in apa intr-un vas mare si

9 voturi    3 comentarii
4h 30 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui bine ametit