Ingrediente
&bull 1 iepure, &bull 4-5 cepe mici, &bull 3-4 morcovi, &bull 20 boabe de piper, &bull 2-3 foi de dafin, &bull cimbru, &bull 1 pahar de vin, &bull pasta de bulion, &bull ulei, &bull sare
Dificultate: Ridicata | Timp: 3h
10 voturi
Mod de preparare
Se pune la fiert in apa intr-un vas larg si se da in clocot timp in care se strange spuma rezultata din fierbere.Cand aceasta spuma nu mai apare se adauga morcovii taiati rondele sau intregi , ceapa intreaga, boabele de piper si ulei.
Se fierbe pana ne dam seama ca s-a patruns carnea
Cand carnea e patrunsa se adauga pasta de bulion 2 foi de dafin si putin cimbru si se introduce in cuptorul gata incins pentru rumenire (30 min ).
Cand este aproape gata de adauga un pahar de vin sau bere.
Sosul este de preferat sa nu fie foarte mult ca sa fie foarte bun daca il lungim isi pierde din gust .
Tot despre sos va pot spune ca poate ramane alb ( fara bulion) se puna la cuptor iar la final se pune vinul.
Reteta este facuta in familia mea de mult timp dar imi place sa-l intreb de fiecare data amanuntele de finete pe unchiul meu Ovidiu Podaru foarte priceput la gatit .
In imaginile pe care le-am atasat sunt preparati doi iepuri ( unul de Craiova si unul de Vilcea )
Pofta buna!
si
La multi ani!
Catalina Butoi
Pascu Teodora , 08 ianuarie 2014
imi place
Ioan Simion Balajel , 08 ianuarie 2014
Sunt convins ca alaturi de o mamalga e de vis.