autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Friptura de Miel

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
1,5 kg de carne de miel, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de usturoi, 1-2 linguri de miere, 4-5 lingurite de hrean, sare, piper, ulei, 1-2 cani de vin rosu, 2 catei de usturoi, , Marinada:, 1 cana de vin, 2 catei de usturoi, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura usturoi verde, piper, sare, 1 lingura de ulei

Dificultate: Medie Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pregateste marinada:se taie ceapa solzisori se zdrobeste usturoiul, se sareaza si pipereaza se unge carnea cu ulei si se adauga vinul, se lasa peste noapte pentru a trage toate aromele.

Dimineata, se va unge tava, se scoate carnea din marinada, marinada se arunca. Se va pune carnea in tava se vor face mici incizii in care se vor introduce lamele de usturoi taiate fin, carnea se unge cu putina miere, se toaca restul de ceapa si usturoi verde precum si ceilalti doi catei de usturoi, se adauga peste carne si tava se sareaza, pipereaza si se pune restul de vin, se va da la cuptor. Dupa 15 minute adaugam si o cana de apa si se continua coacerea.
Dupa alte 30 de minute de scoate tava se mai ung bucatile de carne si coastele de miel cu miere si pe fiecare bucata de carne se adauga cate o lingurita de hrean ras(cumparat din comert), se se da din nou la cuptor 15 minute, se verifica daca carnea este facuta dupa care se scoate de la cuptor si se poate servii.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de Miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel

Friptura de miel

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza. Preparam baitul

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Friptura de miel cu miere

Friptura de miel cu miere

Se curata bine pulpa , se spala si se transeaza in portii, apoi se lasa la scurs pe servetele de

7 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    BUna tare NIco!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    A mea este simpla de tot, doar apa si condimente, dar a iesit asa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    O sa ma inspir din reteta ta, cred ca e buna.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Nu am facut niciodata cu hrean,dar e de tinut minte.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Nico atata iti spun : DELICIOASA !!!! Nu am facut-o cu hrean pina acum dar sigur am sa incerc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg de carne de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi
  • 1-2 linguri de miere
  • 4-5 lingurite de hrean
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 1-2 cani de vin rosu
  • 2 catei de usturoi
  • Marinada:
  • 1 cana de vin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • piper
  • sare
  • 1 lingura de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

BUna tare NIco!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura la tava cu garnitura asortata