autor:

oanapl

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanapl (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2017

Ingrediente
2 kg carne de miel, 100 g bacon, 1 capatana de usturoi, 2 fire de usturoi verde, 200ml vin, sare, piper, busuioc, cimbru,  marinada:, 2 litri de apa, 3 linguri sare, 100 ml vin, 50 ml ulei de masline, 2 linguri mustar, 5 catei usturoi, 2 foi dafin, coaja rasa de la o lamaie, rozmarin, cimbru , 10 boabe piper

Dificultate: Medie Timp: 5h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru marinada, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca timpul nu-ti permite, atunci lasa carnea la marinat cel putin 2-3 ore.

Scoti carnea din marinata, o impanezi cu felii de usturoi si de bacon si o pui in tava, apoi o stropesti cu ulei de masline si o presari cu cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.

Torni in tava restul de ulei si 2 cani cu apa si introduci tava in cuptor la foc mediu. Din 20 in 20 de minute, scoti tava, stropesti carnea cu sos si o intorci, ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ½ ora scoti tava, torni vinul si presari usturoiul verde, in prealabil tocat marunt. Continui sa coci carnea pana se rumeneste frumos si se patrunde, avand grija sa o stropesti cu sos din 20 in 20 de minute.

O servesti cu salata de sfecla cu hrean sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Pulpa se cresteaza si se impaneaza cu usturoi. Se face un amestec din ulei, vin , condimente si se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde

Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite tinand cont ca dupa coacere scade aproape la jumtate. Ceapa

21 voturi    7 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel
  • 100 g bacon
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 200ml vin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  •  marinada:
  • 2 litri de apa
  • 3 linguri sare
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri mustar
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • coaja rasa de la o lamaie
  • rozmarin
  • cimbru 
  • 10 boabe piper

Raporteaza reteta

Retete
de oanapl
Cozonac de carne

Cozonac de carne

Tapetezi o tava de cozonac cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa ramana si pe dinafara. O

1 vot    0 comentarii
2h 5 min
Retete de Pasti
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    1 comentariu
7h 30 min
Retete de Pasti
Chec cu naut si spanac

Chec cu naut si spanac

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Rulouri din piept de pui