autor:

» » Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
2 kg. pulpa de miel, 200 gr. slanina afumata, 1 pahar cu vin alb, usturoi, 1/2 lamiie, cimbru, sare, piper boabe, 1 ceasca de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se pune slanina afumata, taiata in fisii subtiri. In vas se adauga o ceasca de ulei si una de supa, boabe de piper.
Se da tava la cuptor la foc iute. Dupa o ora se pune vinul. Cind friptura este frumos rumenita, se inchideti focul, se lasa sa se raceasca, se indeparteaza slanina si se taie in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de miel

Friptura de miel

Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel

Friptura de miel

Carnea o spalam bine in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Carnea se cresteaza putin si puneti catei de ustoroi in carne.Ii voi da un gust grozav.Eu adaug si bulion.

  • Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine) , 14 martie 2009

    Multumesc...;)

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Se poate pune deasupra fripturii, inainte de a o introduce la cuptor, usturoi verde , tocat marunt.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg. pulpa de miel
  • 200 gr. slanina afumata
  • 1 pahar cu vin alb
  • usturoi
  • 1/2 lamiie
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceasca de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

37 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Carnea se cresteaza putin si puneti catei de ustoroi in carne.Ii voi da un gust grozav.Eu adaug si bulion.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui la gratar