autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
2 kg. pulpa de miel, 200 gr. slanina afumata, 1 pahar cu vin alb, usturoi, 1/2 lamiie, cimbru, sare, piper boabe, 1 ceasca de ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se pune slanina afumata, taiata in fisii subtiri. In vas se adauga o ceasca de ulei si una de supa, boabe de piper.
Se da tava la cuptor la foc iute. Dupa o ora se pune vinul. Cind friptura este frumos rumenita, se inchideti focul, se lasa sa se raceasca, se indeparteaza slanina si se taie in felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde

Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde

Pulpa de miel se taie in bucati potrivite tinand cont ca dupa coacere scade aproape la jumtate. Ceapa

21 voturi    7 comentarii
1h
Fripturi
Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Kokoretsi (friptura de miel in Grecia si Turcia)

Kokoretsi, friptura de miel preparata de greci si turci in ziua de Paste, eu o pregatesc si baietii

2 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

    Carnea se cresteaza putin si puneti catei de ustoroi in carne.Ii voi da un gust grozav.Eu adaug si bulion.

  • Fara foto

    Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine) , 14 martie 2009

    Multumesc...;)

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Se poate pune deasupra fripturii, inainte de a o introduce la cuptor, usturoi verde , tocat marunt.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg. pulpa de miel
  • 200 gr. slanina afumata
  • 1 pahar cu vin alb
  • usturoi
  • 1/2 lamiie
  • cimbru
  • sare
  • piper boabe
  • 1 ceasca de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Carnea se cresteaza putin si puneti catei de ustoroi in carne.Ii voi da un gust grozav.Eu adaug si bulion.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Chiftele in sos de vin rosu