Friptura de miel cu fileuri anchoa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpa de miel cu os (1.5 kg).
  • 3 catei usturoi.
  • Marinata
  • 2 linguri cu varf mustar cu seminte.
  • 3 catei usturoi.
  • 3 fire cimbru(se poate si uscat la punga).
  • 1 fir rozmarin(se poate si uscat la punga)
  • 8 fileuri anchoa in ulei de masline.
  • coaja de la 1 lamaie.
  • 2 linguri suc lamaie.
  • 2 linguri sos de soia.
  • 2 linguri ulei masline tocate.
  • sare si piper.

Mod de preparare

Mixati in blender toate ingredientele pentru marinata (de la verdeturi rupeti frunzulitele de pe tulpina), pana obtineti o pasta).

Nu se pune sare in marinata deoarece anchoa si sosul de soia sunt suficient de sarate.

In pulpa de miel spalata si uscata bine cu servetele faceti incizii cu un cutit bine ascutit si introduceti felii de usturoi.

Frecati apoi pulpa pe ambele parti cu pasta obtinuta. Deasupra sa fie un strat generos de marinata. Puneti pulpa intr-un bol si acoperiti cu o folie. Aveti grija, folia sa nu atinga suprafata carnii ca sa nu strice crusta, de aceea e bine sa folositi un bol! Dati la frigider minim 4 ore.

Scoateti pulpa si lasati jumatate de ora afara, sa ajunga la temperatura camerei.

O asezati intr-o tava si o introduceti la cuptorul incins la 220C in prealabil pentru 20 minute. Coborati temparatura la 150C si mai lasati 2 ore. Tot la 30 minute stropiti-o cu sucul din tava.

Dupa acest timp friptura va fi facuta si suculenta si usor in sange doar in jurul osului. Daca o doriti mai in sange scadeti timpul de coacere. Acoperiti friptura cu folie de aluminiu si lasati sa stea 15 minute inainte de a o taia.

Nu uitati sa ajustati timpul de coacere in functie de greutatea pulpei, a mea avea 1.5 kg.

Am servit-o doar cu un sos simplu facut din iaurt gras amestecat cu multa ceapa verde si patrunjel tocat. Si un pahar de vin rosu sec... Va recomand si alte doua sosuri langa aceasta friptura: tzatziki si chimichurri.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise