Mixati in blender toate ingredientele pentru marinata (de la verdeturi rupeti frunzulitele de pe tulpina), pana obtineti o pasta).
Nu se pune sare in marinata deoarece anchoa si sosul de soia sunt suficient de sarate.
In pulpa de miel spalata si uscata bine cu servetele faceti incizii cu un cutit bine ascutit si introduceti felii de usturoi.
Frecati apoi pulpa pe ambele parti cu pasta obtinuta. Deasupra sa fie un strat generos de marinata. Puneti pulpa intr-un bol si acoperiti cu o folie. Aveti grija, folia sa nu atinga suprafata carnii ca sa nu strice crusta, de aceea e bine sa folositi un bol! Dati la frigider minim 4 ore.
Scoateti pulpa si lasati jumatate de ora afara, sa ajunga la temperatura camerei.
O asezati intr-o tava si o introduceti la cuptorul incins la 220C in prealabil pentru 20 minute. Coborati temparatura la 150C si mai lasati 2 ore. Tot la 30 minute stropiti-o cu sucul din tava.
Dupa acest timp friptura va fi facuta si suculenta si usor in sange doar in jurul osului. Daca o doriti mai in sange scadeti timpul de coacere. Acoperiti friptura cu folie de aluminiu si lasati sa stea 15 minute inainte de a o taia.
Nu uitati sa ajustati timpul de coacere in functie de greutatea pulpei, a mea avea 1.5 kg.
Am servit-o doar cu un sos simplu facut din iaurt gras amestecat cu multa ceapa verde si patrunjel tocat. Si un pahar de vin rosu sec... Va recomand si alte doua sosuri langa aceasta friptura: tzatziki si chimichurri.
Pofta buna !!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii