autor:

Pajint_Melinda

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel cu salata de cartofi

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
carne de miel (pulpe, coaste, etc.), ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ardei, cimbru, oregano, leustean (verde sau uscat), patrunjel verde, sare, piper, magheran, busuioc, cartofi, masline, otet, ceapa rosie sau verde, vin rosu

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de miel, acestea vor fi umplute cu catei de usturoi taiati in 2-3 parti, cu ceapa taiata marunt. Se acopera carnea si se lasa la macerat.



A doua zi (la pranz), asezam carnea in tava, il stropim cu putin ulei. Taiem legumele (rosii, ardei, ceapa), le vom pune peste carne si pe langa carne. Mai adaugam putina apa si dam tava la cuptor(aproximativ 1+1/2 ora. Din cand in cand intoarcem carnea. Spre final stropim din belsug carnea cu un vin rosu demisec.



Friptura de miel se poate servi cu o salata acrisoara de cartofi.



Fierbem cartofii in coaja. Cand sau mai racit ii taiem cuburi si punem deasupra: ulei de masline, sare, piper, masline (kalamata sau masline negre), otet, putina apa ceapa rosie sau verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput... 1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel. 2.Crestam pulpa la suprafata

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Pulpa de porc cu sos de portocale

Pulpa de porc cu sos de portocale

Garnitura: Cartofii noi (bine spalati) se fierb in coaja in apa sarata si se pun la cald, pana la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • carne de miel (pulpe
  • coaste
  • etc.)
  • ulei de masline
  • ceapa
  • usturoi
  • rosii
  • ardei
  • cimbru
  • oregano
  • leustean (verde sau uscat)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • magheran
  • busuioc
  • cartofi
  • masline
  • otet
  • ceapa rosie sau verde
  • vin rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Fursecuri fragede