Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de miel, acestea vor fi umplute cu catei de usturoi taiati in 2-3 parti, cu ceapa taiata marunt. Se acopera carnea si se lasa la macerat.
A doua zi (la pranz), asezam carnea in tava, il stropim cu putin ulei. Taiem legumele (rosii, ardei, ceapa), le vom pune peste carne si pe langa carne. Mai adaugam putina apa si dam tava la cuptor(aproximativ 1+1/2 ora. Din cand in cand intoarcem carnea. Spre final stropim din belsug carnea cu un vin rosu demisec.
Friptura de miel se poate servi cu o salata acrisoara de cartofi.
Fierbem cartofii in coaja. Cand sau mai racit ii taiem cuburi si punem deasupra: ulei de masline, sare, piper, masline (kalamata sau masline negre), otet, putina apa ceapa rosie sau verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii