autor:

Vekas

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel in sos vanatoresc

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
1 pulpa de miel,, 2 pahare vin alb,, 10 catei de usturoi,, 2 cepe,, 1 morcov taiat rondele, , 2 foi dafin,, 1 pahar smantana,, sare, , piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

1.Pulpa de miel se tine 24 de ore in sos marinat, facut din:2 pahare vin alb, 10 catei de usturoi, 2 cepe , 1 morcov taiat rondele, 2 foi de dafin.
2.A doua zi se scoate carnea din marinata ,se sareaza si pipereaza si se pune intr-o tava cu o cana din baitul , in care s-a marinat carnea si se da la cuptor.Din cand in cand se stropeste carnea cu jiul din tava;daca este nevoie , se completeaza cu apa.Cand carnea este bine patrunsa si s-a rumenit pe ambele parti, se strecoara din marinata 1 pahar de lichid si se amesteca cu 1 pahar de smantana, care se toarna peste friptura.Se mai lasa la cuptor inca 15 minute.
3.Se taie friptura felii si se aseaza pe foi de salata verde.Se serveste cu piure de cartofi si sosul din tava,salata verde si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura November

Friptura November

Se incinge cuptorul. Se taie carnea de porc bucati maricele si se pune in punga magica cu condimentele.

5 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi
Pui pane cu morcov ras si garnitura

Pui pane cu morcov ras si garnitura

Dupa ce e gata supa de pui, se scoate carnea fiarta, se portioneaza si se condimenteaza cu piper. Morcovul

22 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Minunat.

  • Fara foto

    Vekas Maria , 08 iunie 2010

    Multumesc, fetelor.Sunteti niste dragute!Si nici voi nu sunteti mai prejos in ceea ce priveste retetele postate pe acest site.Va felicit si cat mai multe retete gustoase.Maria

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    ca intotdeauna o reteta foarte buna de-a Mariei!

    • Fara foto

      Sidy , 24 mai 2010

      Maria imi place foarte mult cum ai facut reteta aceasta. Cred ca este delicioasa. Am salvat reteta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      O bunatate,draga Maria.Felicitari le meriti din plin.Imi plac foarte mult retetele tale,ai votul meu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      .......a mea este simpla de tot....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Am gatit ceva asemanator, cu deosebirea ca in loc de 10 catei de usturoi,am folosit 5 , restul i-am inlocuit cu usturoi verde, taiat rondele,iar in sosul marinat am pus si o lingurita de condimente pentru carne de miel.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Multumesc pentru comentariu , dar mai ales pentru imagine.Este cat se poate de sugestiva.Sosul cu smantana este mai gustos si se preteaza mai bine la acest preparat.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      O reteta foarte gustoasa.Si eu am preparat friptura de miel, dar fara smantana.Paste fericit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Minunat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Frigarui de pui cu ciuperci