autor:

CeReteteMaiFacFetele

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel in vin rosu

Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
(pt 2 portii): 500-600g pulpa, piept sau spata de miel, 2 fire ceapa verde, 2 linguri ulei masline, 250ml vin rosu sec, 2 catei usturoi, rozmarin, cimbru, dafin, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange.

Punem uleiul in tava de friptura si ceapa verde maruntita.

Carnea o impanam cu un catel de usturoi taiat fasii si o asezam in tava peste ceapa.

Adaugam in tava restul de usturoi maruntit, sarea, piperul si presaram peste carne cimbru, dafin si rozmarin proaspat pentru o savoare inconfundabila ce merge de minune cu gustul de miel.

Dam la cuptorul incins pentru 15min la foc mediu.

Se scoate apoi tava din cuptor si se adauga peste carne jumatate din cantitatea de vin. Se verifica cu o paleta daca friptura sau ceapa nu s-au prins de tava.

Se baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Intoarcem carnea de pe o parte pe alta si adaugam progresiv si restul de vin.

Feliem friptura si servim alaturi de sosul delicios de vin si mamaliguta calda.

Ce poate fi mai bun pe lume decat o bunatate ca asta pe masa si la masa toti cei dragi?
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel in vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel

Friptura de miel

Pulpa se cresteaza si se impaneaza cu usturoi. Se face un amestec din ulei, vin , condimente si se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Friptura de porc impanata la cuptor

Friptura de porc impanata la cuptor

Se unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate

6 voturi    4 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Haja Mihail , 03 mai 2015

    Gustoasa trebuie sa fie !!!!!!

  • Fara foto

    Vasile Tabacaru , 13 aprilie 2015

    Paste fericit si multa sanatate va doresc

  • Fara foto

    Gheorghe Balint , 19 aprilie 2014

    o bunatate si paste fericit la toti oamenii de pe acest pimant care cred in invierea lui iisus si nu numai.

    • Fara foto

      Chirimeaca Valentin , 18 aprilie 2014

      Pai da....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Arata minunat ! Si cu mamaligutalinga....cred ca e un deliciu ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Hmm,ce bine arata...

    • CeReteteMaiFacFetele

      CeReteteMaiFacFetele (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Multumesc fetelor pentru aprecieri ;)

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Arata minunat! Sigur este foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Arata nemaipomenit.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Waw ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • (pt 2 portii): 500-600g pulpa
  • piept sau spata de miel
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 250ml vin rosu sec
  • 2 catei usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de CeReteteMaiFacFetele
Sparanghel Mimoza

Sparanghel Mimoza

Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la

8 voturi    1 comentariu
30 min
Salate din oua
Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Ceafa de porc cu ghimbir si vin

Reteta nu e complicata de loc. Luam o tava, punem 2 linguri de ulei de masline, asezam ceafa de porc

2 voturi    6 comentarii
40 min
Fripturi
Garnitura de orez soté cu legume

Garnitura de orez soté cu legume

Se fierbe orezul in multa apa cu sare la foc mic pana cand bobul se poate strivi intre degete. Se

1 vot    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Vita la cuptor in sos de rosii