Reteta postata pe: 07 aprilie 2010
Ingrediente
Un kilogram de carne de miel, o ceasca de ulei, doua linguri de otet, o legatura de usturoi verde, o foaie de dafin, piper boabe, un pahar de vin alb, o ceasca de apa, sare.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga uleiul, otetul si se presara sarea. Se da la cuptor circa 40 de minute. In tot acest timp , cam din 10 in 10 minute se scoate tava si se iriga carnea cu sosul rezultat. Dupa aproape o ora, se scoate si se adauga o ceasca de apa , vinul alb ,usturoiul verde tocat marunt si foaia de dafin. Se reintroduce la cuptor. Este indicat sa intoarceti din cand in cand carnea de pe o parte pe alta , astfel va prinde o crusta frumoasa pe ambele parti. Se mai lasa o jumatate de ora la cuptor. Timpul de coacere poate varia. Se poate prelungii , in functie de grosimea carnii si de gustul fiecaruia. Temperatura de coacere , 170 grade. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un
review
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o uscam. Facem o pasta din 5 catei de usturoi,
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Carnea de miel se spala bine,se zvanta,se unge cu ulei si condimente,pulpele se cresteaza , se impaneaza
95 voturi
12 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010
Arata foarte bine friptura ...!