autor:

Dragos Florea

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel la cuptor

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
Un kilogram de carne de miel, o ceasca de ulei, doua linguri de otet, o legatura de usturoi verde, o foaie de dafin, piper boabe, un pahar de vin alb, o ceasca de apa, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga uleiul, otetul si se presara sarea. Se da la cuptor circa 40 de minute. In tot acest timp , cam din 10 in 10 minute se scoate tava si se iriga carnea cu sosul rezultat. Dupa aproape o ora, se scoate si se adauga o ceasca de apa , vinul alb ,usturoiul verde tocat marunt si foaia de dafin. Se reintroduce la cuptor. Este indicat sa intoarceti din cand in cand carnea de pe o parte pe alta , astfel va prinde o crusta frumoasa pe ambele parti. Se mai lasa o jumatate de ora la cuptor. Timpul de coacere poate varia. Se poate prelungii , in functie de grosimea carnii si de gustul fiecaruia. Temperatura de coacere , 170 grade. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Friptura de miel la cuptor cu legume si masline verzi

Carnea de miel se curata bine de grasime si se spala. Se impaneaza cu usturoi. Se sareaza si se

17 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Delicioasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Eu nu sunt inebunita dupa miel, dar de Pasti merge. Cred ca fripturica ta a fost foarte buna dupa cum ai prezentat-o

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un kilogram de carne de miel
  • o ceasca de ulei
  • doua linguri de otet
  • o legatura de usturoi verde
  • o foaie de dafin
  • piper boabe
  • un pahar de vin alb
  • o ceasca de apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu bere si stafide la cuptor