autor:

Lia Maria

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel la cuptor

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2014

Ingrediente
2kg miel (1 pulpa), 1 kg cartofi marunti, 8 catei mari usturoi, 200ml vin alb, 300ml apa, 100 ml ulei, 2-3 crengute rozmarin, 6 frunze de menta proaspata, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in felii. Cu un cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem usturoi. Ungem pulpa bine cu ulei, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa cu uleiul ramas.
Adaugam in tava vinul si apa si presaram pulpa cu cateva ace de rozmarin.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200°, pentru 90’.
Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii, care in prealabil au fost fierti intregi si apoi curatati de coaja.
Ii rostogolim prin sosul lasat de carne, sa fie bine unsi, presaram peste ei putina sare mare si cateva ace de rozmarin, apoi acoperim dinnou tava si mai coacem inca 30’.
Descoperim tava, o introducem dinnou in cuptor si o mai lasam inca 30’ la rumenit, dar din cand in cand, deschidem cuptorul, tragem tava cu friptura putin in afara si cu o pensula, ungem pulpa cu sosul format in tava pentru o crusta frumoasa.
Cand friptura este rumenita frumos, o scoatem pe un platou, aranjam de jur in prejur cartofii si ornam cu frunze proaspete de menta.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel la cuptor - reteta casei

Friptura de miel la cuptor - reteta casei

Carnea de miel se spala bine,se zvanta,se unge cu ulei si condimente,pulpele se cresteaza , se impaneaza

72 voturi    12 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Luam o tava la care ne poate intra coasta intreaga Adaugam uleiul si carnea. Facem un bait din:-frunzele

17 voturi    14 comentarii
12h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2kg miel (1 pulpa)
  • 1 kg cartofi marunti
  • 8 catei mari usturoi
  • 200ml vin alb
  • 300ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 6 frunze de menta proaspata
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Savarine cu spuma de coacaze