autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de miel la punga

Autor: aldea ioan (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aldea ioan (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2009

Ingrediente
- punga Knorr pentru friptura de porc cu vin, - pulpa din spate a mielului, aproximativ 1,5 - 2 kg, - 2 cepe mari taiate in cuburi mari, - 1 morcov mare, taiat rondele de 3 centimetri grosime, - 150 ml vin negru ,preferabil de casa, - sare, - piper, - ienibahar macinat, - 1 cartof mare, spalat, curatat si taiat in cuburi mari.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpa de miel bine si se cresteaza pana la os, din 5 in 5 centimetri. In punga Knorr pentru friptura adaugam cartoful, ceapa, morcovul, iar sarea, piperul si ienibaharul dupa gust.

Turnam vinul in punga si amestecam bine de tot. Apoi introducem in punga si pulpa de miel si sigilam punga. Atentie sa nu gauriti punga!

Pulpa trebuie sa stea pe legume. Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se gateste la foc mic de tot, sa se patrunda bine de tot. Dupa jumatate de ora, intoarceti punga, dar atentie mare, este calda.

Dupa o ora si ceva, dumneavoastra decideti cum doriti friptura:

1. Sa fie frageda si zemaoasa. Daca o doriti frageda si zemoasa, nu spargeti punga pana la final.

2. Sa fie putin rumenita. Daca o doriti rumenita, intepati punga cu un cutit si mariti focul la maxim.



In functie de dorinta dumneavoastra, si la punctul 1 si la 2 o mai lasati la cuptor, maximum 30 de minute.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la punga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cordon Bleu

Cordon Bleu

Pieptul de pui se taie pe lung in felii potrivit de groase, dupa care se ia fiecare felie in parte

33 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Fripturã de porc la tavã cu portocale si rozmarin

Friptura noastrã preferatã, mai ales cã o pregãtesc cu o zi înainte...a doua zi merge direct

34 voturi    13 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    AdeenA , 10 noiembrie 2009

    hey scumpy, daca imi placea mielul incantata..dar se poate inlocui cu pui piu piu?? muak

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - punga Knorr pentru friptura de porc cu vin
  • - pulpa din spate a mielului
  • aproximativ 1,5 - 2 kg
  • - 2 cepe mari taiate in cuburi mari
  • - 1 morcov mare
  • taiat rondele de 3 centimetri grosime
  • - 150 ml vin negru ,preferabil de casa
  • - sare
  • - piper
  • - ienibahar macinat
  • - 1 cartof mare
  • spalat
  • curatat si taiat in cuburi mari.

Raporteaza reteta

Fara foto

AdeenA

hey scumpy, daca imi placea mielul incantata..dar se poate inlocui cu pui piu piu?? muak

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PUI PE SARE LA CUPTOR