autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Friptura de miel la tava

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
2 pulpe de miel, 1 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita cimbru uscat, 2 lingurite usturoi granulat, 1 lingurita patrunjel tocat, 3 lingurite condimente pentru miel, 5 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 4-5 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h

64 voturi

Mod de preparare

Se spala pulpele de miel, se zvanta cu prosoape absorbante si se ung cu un baitz preparat din vin, ulei de masline si condimente.
Dati carnea la rece pentru minim 15-20 minute (se poate lasa de seara pana dimineata).
Asezati pulpele de miel intr-o tava mai inalta, turnati baitzul ramas, 250 ml apa si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 25-30 minute.
Scoateti tava din cuptor si intoarceti pulpele pe cealalta parte. Dati din nou tava la cuptor pentru 15 minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit, friptura este gata. Se poate servi cu garnituri, salata verde, mujdei si sosuri.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de rata cu portocale

Friptura de rata cu portocale

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi. Sarezi, ungi rata cu

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi
Friptura cu piùre

Friptura cu piùre

Cartofii se curata si se taie cuburi, dupa care se pun la fiert pentru piùre ("pireul" nu se mananca

1 vot    6 comentarii
20 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dana , 17 aprilie 2016

    foarte gustos

  • Fara foto

    Elena Ichim , 19 aprilie 2014

    lasa

  • Fara foto

    Maria Nucsoiu , 02 aprilie 2014

    delicios..

    • Fara foto

      Giony George , 20 mai 2013

      ce buna e friptura de miel la cuptor.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Eu prefer pulpa din fata fiind mai frageda.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte aromata friptura ta.Prezentare de 5*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte aromata friptura ta. Prezentare de 5*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte buna friptura de miel!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Un deliciu. Se vede,ca azi,iti vin copiii ! Ai facut multe bunatati;nu stiu,la care sa ma opresc. Prezentare de 5 stelute !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

64 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 3 lingurite condimente pentru miel
  • 5 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 4-5 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dana

foarte gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Steak de porc cu sos vierge