autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
3-4 kg pulpa de porc cu os, 4 linguri seminte de fenicul, 3 ardei iuti mici, uscati, faramitati, 3 linguri sare gema, zdrobita, 4-5 foi de dafin, rupre bucatele, o lamaie, rasa de coaja si taiata in doua, ulei de masline, sare marina, piper proaspat macinat, 2 tulpini de teleina, spalata si tocata mai mare, 2 morcovi spalati si tocati mai mare, o ceapa curatata si tocata mai mare, frunze de 12 fire de rozmarin proaspat, 2 pahare de vin alb, 600 ml supa de pui sau de legume

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la temperatura cea mai mare, Puneti pulpa de porc dezosata si
crestata pe o planseta de taiat, cu pielea în jos. Folosind un mojar, O râsnita de cafea
sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul împreuna cu ardeii
iuti si sarea gema, pâna obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte
bucatele si zdrobiti-le si pe acestea. Adaugati coaja de lamâie. Presarati acest amestec
peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet.
Rulati carnea cu grasimea de pe burta în exterior si legati-o bine, cu 5-6 bucati de
sfoara, ca sa nu se desfaca. Asezati oasele pe fundul unei tavi pentru cuptor, în care
încape fix bucata de carne, si puneti pulpa deasupra. Stropi ti-o cu putin ulei de
masline si condimentati-o cu sare, frecând-o, ca sa intre în crestaturi. Introduceti
tava în cuptorul încins, închideti usa si micsorati imediat temperatura la 180grade C.
Astfel, carnea va începe sa se friga repede si pieica se va umfla, apoi friptura se va
coace uniform, fara sa se usuce. Dureaza cam 2 1/2 ore - puteti s-o lasati si mai
mult, daca doriti. Carnea va fi putin mai uscata, dar foarte gustoasa.
Dupa o ora, adaugati în tava legumcle tocate mai mare - telina, morcovii si ceapa
- împreuna cu capatîna de usturoi zdrobita, firele de rozmarin întregi si vinul.
Scuturati tava pentru ca o parte din grasime sa ajunga pe legume. Când friptura e
gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa stea 30 de minute. Adaugati la sosul din
tava putina supa de pui sau de legume, apoi amestecati, având grija sa nu lasati
bucatelele delicioase de pe fundul tavii; nu e neaparat nevoie sa folositi toata supa.
Italienii prefera un sos mai usor, mai natural- aceasta e consistenta pe care cautati
s-o obtineti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu morcovi

Friptura de porc cu morcovi

Am incercat sa combin intr-un fel mai colorat clasica friptura de porc, asortand-o cu morcovi in

1 vot    1 comentariu
25 min
Fripturi
Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Carnea se spala,se sterge,se bate putin ,se aseaza in tava ,se toarna 200 ml apa calda, 100 ml vin

20 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3-4 kg pulpa de porc cu os
  • 4 linguri seminte de fenicul
  • 3 ardei iuti mici
  • uscati
  • faramitati
  • 3 linguri sare gema
  • zdrobita
  • 4-5 foi de dafin
  • rupre bucatele
  • o lamaie
  • rasa de coaja si taiata in doua
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper proaspat macinat
  • 2 tulpini de teleina
  • spalata si tocata mai mare
  • 2 morcovi spalati si tocati mai mare
  • o ceapa curatata si tocata mai mare
  • frunze de 12 fire de rozmarin proaspat
  • 2 pahare de vin alb
  • 600 ml supa de pui sau de legume

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Rulouri cu susan