autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu crusta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Untul condimentat - 3 catei de usturoi, , 60 g ceapa de arpagic, , 1/2 legatura cimbru, , 100 g unt (la temperatura camerei), , 2 linguri sos de soia, , sare, , piper, , chimen pisat, , 3 linguri miere., Friptura - 100 g ceapa de arpagic, , 1 capatana usturoi, , 1 kg carne de porc (spata fara os, cu sorici), , sare, , piper, , chimen pisat, , 5 linguri ulei, , 1/2 legatura cimbru, , 3 crengute rozmarin, , 15 g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se amesteca bine untul cu ceapa, usturoiul, sosul de soia, frunzulitele de cimbru, chimenul si doua linguri de miere, se sareaza si se pipereaza. Carnea.

Se taie in doua ceapa cu coaja cu tot, iar usturoiul - tot cu coaja - se taie bucatele mai mari. Se cresteaza soriciul cu un cutit ascutit si se freaca cu sare, piper si chimen. Se incinge uleiul, se pune carnea cu soriciul in jos si se lasa sa se prajeasca. Se condimenteaza si carnea cu sare, piper si chimen, se intoarce pe partea cealalta si se adauga jumatatile de ceapa, usturoiul, cimbrul si rozmarinul.

Se unge apoi soriciul cu mierea ramasa (o lingura), se baga friptura la cuptorul incins la 150°C si se lasa circa o ora si jumatate sa se patrunda bine. Se scoate carnea din cratita si se tine la cald, in cuptorul stins. Sosul de friptura se scurge intr-o craticioara, se da in clocot, se lasa 5 minute si se amesteca cu amidonul subtiat cu putina apa rece. Se taie carnea felii si se serveste cu sos si salata calda de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui pe pat de rosii cu ciuperci champignion.

Piept de pui pe pat de rosii cu ciuperci champignion.

Pieptul de pui dezosat,il taiem in jumatati si il vom pune intr-o tava de yenna,peste care adaugam

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei - nuferi - cu curcan

Dovlecei - nuferi - cu curcan

Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor).

22 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Untul condimentat - 3 catei de usturoi
  • 60 g ceapa de arpagic
  • 1/2 legatura cimbru
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 3 linguri miere.
  • Friptura - 100 g ceapa de arpagic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg carne de porc (spata fara os
  • cu sorici)
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 legatura cimbru
  • 3 crengute rozmarin
  • 15 g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Piftie