Friptura de porc cu crusta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Untul condimentat - 3 catei de usturoi,
  • 60 g ceapa de arpagic,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 100 g unt (la temperatura camerei),
  • 2 linguri sos de soia,
  • sare,
  • piper,
  • chimen pisat,
  • 3 linguri miere.
  • Friptura - 100 g ceapa de arpagic,
  • 1 capatana usturoi,
  • 1 kg carne de porc (spata fara os, cu sorici),
  • sare,
  • piper,
  • chimen pisat,
  • 5 linguri ulei,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 3 crengute rozmarin,
  • 15 g amidon.

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se amesteca bine untul cu ceapa, usturoiul, sosul de soia, frunzulitele de cimbru, chimenul si doua linguri de miere, se sareaza si se pipereaza. Carnea.

Se taie in doua ceapa cu coaja cu tot, iar usturoiul - tot cu coaja - se taie bucatele mai mari. Se cresteaza soriciul cu un cutit ascutit si se freaca cu sare, piper si chimen. Se incinge uleiul, se pune carnea cu soriciul in jos si se lasa sa se prajeasca. Se condimenteaza si carnea cu sare, piper si chimen, se intoarce pe partea cealalta si se adauga jumatatile de ceapa, usturoiul, cimbrul si rozmarinul.

Se unge apoi soriciul cu mierea ramasa (o lingura), se baga friptura la cuptorul incins la 150°C si se lasa circa o ora si jumatate sa se patrunda bine. Se scoate carnea din cratita si se tine la cald, in cuptorul stins. Sosul de friptura se scurge intr-o craticioara, se da in clocot, se lasa 5 minute si se amesteca cu amidonul subtiat cu putina apa rece. Se taie carnea felii si se serveste cu sos si salata calda de varza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise