autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu crusta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Untul condimentat - 3 catei de usturoi, , 60 g ceapa de arpagic, , 1/2 legatura cimbru, , 100 g unt (la temperatura camerei), , 2 linguri sos de soia, , sare, , piper, , chimen pisat, , 3 linguri miere., Friptura - 100 g ceapa de arpagic, , 1 capatana usturoi, , 1 kg carne de porc (spata fara os, cu sorici), , sare, , piper, , chimen pisat, , 5 linguri ulei, , 1/2 legatura cimbru, , 3 crengute rozmarin, , 15 g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se amesteca bine untul cu ceapa, usturoiul, sosul de soia, frunzulitele de cimbru, chimenul si doua linguri de miere, se sareaza si se pipereaza. Carnea.

Se taie in doua ceapa cu coaja cu tot, iar usturoiul - tot cu coaja - se taie bucatele mai mari. Se cresteaza soriciul cu un cutit ascutit si se freaca cu sare, piper si chimen. Se incinge uleiul, se pune carnea cu soriciul in jos si se lasa sa se prajeasca. Se condimenteaza si carnea cu sare, piper si chimen, se intoarce pe partea cealalta si se adauga jumatatile de ceapa, usturoiul, cimbrul si rozmarinul.

Se unge apoi soriciul cu mierea ramasa (o lingura), se baga friptura la cuptorul incins la 150°C si se lasa circa o ora si jumatate sa se patrunda bine. Se scoate carnea din cratita si se tine la cald, in cuptorul stins. Sosul de friptura se scurge intr-o craticioara, se da in clocot, se lasa 5 minute si se amesteca cu amidonul subtiat cu putina apa rece. Se taie carnea felii si se serveste cu sos si salata calda de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de iepure cu ciuperci

Tocanita de iepure cu ciuperci

Carnea de iepure se taie cubulete mici si se prajesc in unt, dupa ce sa prajit un pic se scoapte

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui  la capac cu stoemp

Pulpe de pui la capac cu stoemp

se spala pulpele de pui si se aseaza pe un cap intors invers.Se presara sare, piper si cateii

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Untul condimentat - 3 catei de usturoi
  • 60 g ceapa de arpagic
  • 1/2 legatura cimbru
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 3 linguri miere.
  • Friptura - 100 g ceapa de arpagic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg carne de porc (spata fara os
  • cu sorici)
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 legatura cimbru
  • 3 crengute rozmarin
  • 15 g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Orez cu legume si kaizer