autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu crusta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Untul condimentat - 3 catei de usturoi, , 60 g ceapa de arpagic, , 1/2 legatura cimbru, , 100 g unt (la temperatura camerei), , 2 linguri sos de soia, , sare, , piper, , chimen pisat, , 3 linguri miere., Friptura - 100 g ceapa de arpagic, , 1 capatana usturoi, , 1 kg carne de porc (spata fara os, cu sorici), , sare, , piper, , chimen pisat, , 5 linguri ulei, , 1/2 legatura cimbru, , 3 crengute rozmarin, , 15 g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se amesteca bine untul cu ceapa, usturoiul, sosul de soia, frunzulitele de cimbru, chimenul si doua linguri de miere, se sareaza si se pipereaza. Carnea.

Se taie in doua ceapa cu coaja cu tot, iar usturoiul - tot cu coaja - se taie bucatele mai mari. Se cresteaza soriciul cu un cutit ascutit si se freaca cu sare, piper si chimen. Se incinge uleiul, se pune carnea cu soriciul in jos si se lasa sa se prajeasca. Se condimenteaza si carnea cu sare, piper si chimen, se intoarce pe partea cealalta si se adauga jumatatile de ceapa, usturoiul, cimbrul si rozmarinul.

Se unge apoi soriciul cu mierea ramasa (o lingura), se baga friptura la cuptorul incins la 150°C si se lasa circa o ora si jumatate sa se patrunda bine. Se scoate carnea din cratita si se tine la cald, in cuptorul stins. Sosul de friptura se scurge intr-o craticioara, se da in clocot, se lasa 5 minute si se amesteca cu amidonul subtiat cu putina apa rece. Se taie carnea felii si se serveste cu sos si salata calda de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele trebuie spalate, uscate, condimentate cu sare, piper si toate ierburile aromate; cine are

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciolan afumat la cuptor cu cartofi copti

Ciolan afumat la cuptor cu cartofi copti

Ciolanul se aseaza intr-o tava. Se impaneaza cu catei usturoi si cuisoare. Se baga la cuptorul preincalzit

9 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Untul condimentat - 3 catei de usturoi
  • 60 g ceapa de arpagic
  • 1/2 legatura cimbru
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 3 linguri miere.
  • Friptura - 100 g ceapa de arpagic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg carne de porc (spata fara os
  • cu sorici)
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 legatura cimbru
  • 3 crengute rozmarin
  • 15 g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE