autor:

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu crusta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii):, Untul condimentat - 3 catei de usturoi, , 60 g ceapa de arpagic, , 1/2 legatura cimbru, , 100 g unt (la temperatura camerei), , 2 linguri sos de soia, , sare, , piper, , chimen pisat, , 3 linguri miere., Friptura - 100 g ceapa de arpagic, , 1 capatana usturoi, , 1 kg carne de porc (spata fara os, cu sorici), , sare, , piper, , chimen pisat, , 5 linguri ulei, , 1/2 legatura cimbru, , 3 crengute rozmarin, , 15 g amidon.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se amesteca bine untul cu ceapa, usturoiul, sosul de soia, frunzulitele de cimbru, chimenul si doua linguri de miere, se sareaza si se pipereaza. Carnea.

Se taie in doua ceapa cu coaja cu tot, iar usturoiul - tot cu coaja - se taie bucatele mai mari. Se cresteaza soriciul cu un cutit ascutit si se freaca cu sare, piper si chimen. Se incinge uleiul, se pune carnea cu soriciul in jos si se lasa sa se prajeasca. Se condimenteaza si carnea cu sare, piper si chimen, se intoarce pe partea cealalta si se adauga jumatatile de ceapa, usturoiul, cimbrul si rozmarinul.

Se unge apoi soriciul cu mierea ramasa (o lingura), se baga friptura la cuptorul incins la 150°C si se lasa circa o ora si jumatate sa se patrunda bine. Se scoate carnea din cratita si se tine la cald, in cuptorul stins. Sosul de friptura se scurge intr-o craticioara, se da in clocot, se lasa 5 minute si se amesteca cu amidonul subtiat cu putina apa rece. Se taie carnea felii si se serveste cu sos si salata calda de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Untul condimentat - 3 catei de usturoi
  • 60 g ceapa de arpagic
  • 1/2 legatura cimbru
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 3 linguri miere.
  • Friptura - 100 g ceapa de arpagic
  • 1 capatana usturoi
  • 1 kg carne de porc (spata fara os
  • cu sorici)
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 legatura cimbru
  • 3 crengute rozmarin
  • 15 g amidon.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti-reteta tipica de la noi din Augsburg