Friptura de porc cu crusta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii):
  • Untul condimentat - 3 catei de usturoi,
  • 60 g ceapa de arpagic,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 100 g unt (la temperatura camerei),
  • 2 linguri sos de soia,
  • sare,
  • piper,
  • chimen pisat,
  • 3 linguri miere.
  • Friptura - 100 g ceapa de arpagic,
  • 1 capatana usturoi,
  • 1 kg carne de porc (spata fara os, cu sorici),
  • sare,
  • piper,
  • chimen pisat,
  • 5 linguri ulei,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 3 crengute rozmarin,
  • 15 g amidon.

Mod de preparare

Se curata usturoiul si ceapa si se toaca marunt. Se amesteca bine untul cu ceapa, usturoiul, sosul de soia, frunzulitele de cimbru, chimenul si doua linguri de miere, se sareaza si se pipereaza. Carnea.

Se taie in doua ceapa cu coaja cu tot, iar usturoiul - tot cu coaja - se taie bucatele mai mari. Se cresteaza soriciul cu un cutit ascutit si se freaca cu sare, piper si chimen. Se incinge uleiul, se pune carnea cu soriciul in jos si se lasa sa se prajeasca. Se condimenteaza si carnea cu sare, piper si chimen, se intoarce pe partea cealalta si se adauga jumatatile de ceapa, usturoiul, cimbrul si rozmarinul.

Se unge apoi soriciul cu mierea ramasa (o lingura), se baga friptura la cuptorul incins la 150°C si se lasa circa o ora si jumatate sa se patrunda bine. Se scoate carnea din cratita si se tine la cald, in cuptorul stins. Sosul de friptura se scurge intr-o craticioara, se da in clocot, se lasa 5 minute si se amesteca cu amidonul subtiat cu putina apa rece. Se taie carnea felii si se serveste cu sos si salata calda de varza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise