autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Autor: Valentin Baciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Valentin Baciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
1 kg. carne de porc, cu putina slanina, ulei, vin rosu, catei de usturoi, 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii, sare, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu
undelemn. Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min.

Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.Usturoiul se piseaza si se amesteca cu
sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cind se pune peste friptura fierbinte. Cind carnea
este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa
sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.Se
serveste cu mamaliguta si cu salata acra
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de bulion si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de ficatei cu kaizer

Mancare de ficatei cu kaizer

Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita

7 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de porc cu soia

Chiftele de porc cu soia

Puneti cuburile de soia la inmuiat in apa calda pana se umfla bine, apoi stoarceti-le. Curatati si

12 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc
  • cu putina slanina
  • ulei
  • vin rosu
  • catei de usturoi
  • 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Valentin Baciu
Budinca de orez cu cascaval si ficatei

Budinca de orez cu cascaval si ficatei

Se fierbe orezul in apa multa( 1 parte orez- 3 parti apa)cu sare, piper, vegeta...eu am pus si un

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Placinta cu pui si masline