autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu sos de bulion si vin

Autor: Valentin Baciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Valentin Baciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
1 kg. carne de porc, cu putina slanina, ulei, vin rosu, catei de usturoi, 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii, sare, piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu
undelemn. Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min.

Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin.Usturoiul se piseaza si se amesteca cu
sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cind se pune peste friptura fierbinte. Cind carnea
este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa
sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.Se
serveste cu mamaliguta si cu salata acra
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de bulion si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
sarmale in foi de vita

sarmale in foi de vita

se spala frunzele se oparesc.carnea se toaca se adauga sare,cimbru,piper,ceapa tocata,orez,oul batut. se

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc
  • cu putina slanina
  • ulei
  • vin rosu
  • catei de usturoi
  • 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii
  • sare
  • piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Valentin Baciu
Budinca de orez cu cascaval si ficatei

Budinca de orez cu cascaval si ficatei

Se fierbe orezul in apa multa( 1 parte orez- 3 parti apa)cu sare, piper, vegeta...eu am pus si un

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in crusta de mac pe pat de legume