autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu vinete si cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi, , 1 vanata, , 1 crenguta de rozmarin, , 5 linguri ulei de masline, , sare,, piper, , 1 lingurita cimbru uscat, , 2 rosii, , 4 fripturi, , 1 lingura de nuci taiate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si se taie marunt. 2. Se prajesc vinetele in 3 linguri de untdelemn incins, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa care se scot din tigaie. In locul lor, se pun cartofii si rozmarinul si se prajesc, amestecand intruna. Se adauga rosiile, taiate marunt, si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute (cu capac). Se sareaza, se pipereaza. 3. Se spala carnea, se zvanta si se prajeste in untdelemnul ramas, circa 5 minute. Cand e aproape gata, se adauga nucile taiate si se lasa si ele sa se prajeasca usor. Friptura se serveste cu garnitura de vinete si cartofi cu rosii. Deasupra se presara rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

Carnea se portioneaza. Legumele se spala, curata si se toaca dupa pofta inimii. Se condimenteaza,

4 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Gaina intreaga pe varza noua

Gaina intreaga pe varza noua

Gaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi
  • 1 vanata
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 rosii
  • 4 fripturi
  • 1 lingura de nuci taiate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mini-Tarte sarate