autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc cu vinete si cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi, , 1 vanata, , 1 crenguta de rozmarin, , 5 linguri ulei de masline, , sare,, piper, , 1 lingurita cimbru uscat, , 2 rosii, , 4 fripturi, , 1 lingura de nuci taiate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si zvantat, se alege si se taie marunt. 2. Se prajesc vinetele in 3 linguri de untdelemn incins, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa care se scot din tigaie. In locul lor, se pun cartofii si rozmarinul si se prajesc, amestecand intruna. Se adauga rosiile, taiate marunt, si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute (cu capac). Se sareaza, se pipereaza. 3. Se spala carnea, se zvanta si se prajeste in untdelemnul ramas, circa 5 minute. Cand e aproape gata, se adauga nucile taiate si se lasa si ele sa se prajeasca usor. Friptura se serveste cu garnitura de vinete si cartofi cu rosii. Deasupra se presara rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi noi cu bacon la cuptor

Cartofi noi cu bacon la cuptor

Am curatat cartofii de micile pete negre, i-am taiat in 2 pe cei mari si i-am spalat bine dupa care

6 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se

18 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g cartofi
  • 1 vanata
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare,
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 rosii
  • 4 fripturi
  • 1 lingura de nuci taiate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Friptura asortata (pasare, porc)