autor:

Sidy

» » , Fripturi, Retete de Craciun

Friptura de porc in saramura de bere

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
1 bucata de carne de porc( se poate folosi si alt fel de carne), 2 cepe rosii, 2 frunze de dafin, 3-4 catei de usturoi, ceva nucsoara macinata, mustar, bere cam 0,5-1l, mirodenii dupa preferinta(seminte de chimen, coriandru maghiran, ienibahar-ce va place voua), 4 lingurite coniac, 2 lingurite otet

Dificultate: Medie Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata.
Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.
Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.
In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar.
Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce.Carnea se poate pune si intr-o punga Knorr .Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.
Reteta o am de la : surioara\" mea Laura-Austria
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in saramura de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Gratar piept de pui cu garnitura de legume

Gratar piept de pui cu garnitura de legume

Luam pieptul de pui il spalam il stergem cu un servetel de apa apoi taiem in 2 bucati apoi fiecare

12 voturi    8 comentarii
50h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Fac si eu reteta asta, dar cand servesc friptura imediat. Dar daca o fac pentru a doua zi,adaug putina apa si vin in oala.In felul acesta nu se usuca de loc.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Stoica_Floarea Nadia

    Stoica_Floarea Nadia (Bucatar) , 21 septembrie 2014

    Foarte buna o sa incerc si eu

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

    Foarte interesant. Nu am mai facut asa ceva. Trebuie sa o incerc.

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

    Foarte buna reteta. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Waw, ce bine arata!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Cred ca berea are rolul de a fragezi carnea. Cred ca este tare buna.Arata f. bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de porc( se poate folosi si alt fel de carne)
  • 2 cepe rosii
  • 2 frunze de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • ceva nucsoara macinata
  • mustar
  • bere cam 0,5-1l
  • mirodenii dupa preferinta(seminte de chimen
  • coriandru maghiran
  • ienibahar-ce va place voua)
  • 4 lingurite coniac
  • 2 lingurite otet

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Stoica_Floarea Nadia (Bucatar)

Foarte buna o sa incerc si eu

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui la gratar cu cartofi taranesti