Ceapa si usturoiul se curata.
Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.
Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.
In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar.
Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce.Carnea se poate pune si intr-o punga Knorr .Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.
Reteta o am de la : surioara\" mea Laura-Austria

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii