autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de porc italiana

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
3-4 kg pulpa de porc cu os, 4 linguri seminte de fenicul, 3 ardei iuti mici, uscati, faramitati, 3 linguri sare gema, zdrobita, 4-5 foi de dafin, rupre bucatele, o lamaie, rasa de coaja si taiata in doua, ulei de masline, sare marina, piper proaspat macinat, 2 tulpini de teleina, spalata si tocata mai mare, 2 morcovi spalati si tocati mai mare, o ceapa curatata si tocata mai mare, frunze de 12 fire de rozmarin proaspat, 2 pahare de vin alb, 600 ml supa de pui sau de legume

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la temperatura cea mai mare, Puneti pulpa de porc dezosata si

crestata pe o planseta de taiat, cu pielea în jos. Folosind un mojar, O râsnita de cafea

sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul împreuna cu ardeii

iuti si sarea gema, pâna obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte

bucatele si zdrobiti-le si pe acestea. Adaugati coaja de lamâie. Presarati acest amestec

peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet.

Rulati carnea cu grasimea de pe burta în exterior si legati-o bine, cu 5-6 bucati de

sfoara, ca sa nu se desfaca. Asezati oasele pe fundul unei tavi pentru cuptor, în care

încape fix bucata de carne, si puneti pulpa deasupra. Stropi ti-o cu putin ulei de

masline si condimentati-o cu sare, frecând-o, ca sa intre în crestaturi. Introduceti

tava în cuptorul încins, închideti usa si micsorati imediat temperatura la 180grade C.

Astfel, carnea va începe sa se friga repede si pieica se va umfla, apoi friptura se va

coace uniform, fara sa se usuce. Dureaza cam 2 1/2 ore - puteti s-o lasati si mai

mult, daca doriti. Carnea va fi putin mai uscata, dar foarte gustoasa.

Dupa o ora, adaugati în tava legumcle tocate mai mare - telina, morcovii si ceapa

- împreuna cu capatîna de usturoi zdrobita, firele de rozmarin întregi si vinul.

Scuturati tava pentru ca o parte din grasime sa ajunga pe legume. Când friptura e

gata, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa stea 30 de minute. Adaugati la sosul din

tava putina supa de pui sau de legume, apoi amestecati, având grija sa nu lasati

bucatelele delicioase de pe fundul tavii; nu e neaparat nevoie sa folositi toata supa.

Italienii prefera un sos mai usor, mai natural- aceasta e consistenta pe care cautati

s-o obtineti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma de casa (fel principal)

Shaorma de casa (fel principal)

Luati 1 lipie libaneza (se gasesc in comert la pachet de 10),o ungeti cu maioneza , dupa careincepeti

2 voturi    0 comentarii
1h 12 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

34 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 3-4 kg pulpa de porc cu os
  • 4 linguri seminte de fenicul
  • 3 ardei iuti mici
  • uscati
  • faramitati
  • 3 linguri sare gema
  • zdrobita
  • 4-5 foi de dafin
  • rupre bucatele
  • o lamaie
  • rasa de coaja si taiata in doua
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper proaspat macinat
  • 2 tulpini de teleina
  • spalata si tocata mai mare
  • 2 morcovi spalati si tocati mai mare
  • o ceapa curatata si tocata mai mare
  • frunze de 12 fire de rozmarin proaspat
  • 2 pahare de vin alb
  • 600 ml supa de pui sau de legume

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan umpluta