autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
6 felii de ceapa de porc, 6 felii de pulpa de porc, sare, macinat,cimbru,nucsoara dupa gust, 7-8 boabe,3-4 foi de dafin,5-6 cuisoare, o capatana usturoi, suc de rosii, 200-250 ml vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala,se sterge,se bate putin ,se aseaza in tava ,se toarna 200 ml apa calda, 100 ml vin alb,2-3 linguri ulei de masline,se sareaza,se condimenteaza dupa gust,se adauga usturoiul pisat,piperul boabe,foile de dafin, cuisoarele si se introduce la cuptor.
Cand carnea s-a rumenit pe o parte,se intoarce si se va stropi din cand in cand cu sosul din tava.Cand friptura este rumenita frumos pe ambele parti se adauga restul de vin si sucul de rosii dupa gust si se mai lasa 10-15 minute la cuptor.Se serveste cu diferite garnituri si salate...
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Spalam muschiul, il uscam in prosop de hartie si in asezam in tigaia incinsa cu ulei pana face crusta

43 voturi    14 comentarii
2h
Fripturi
Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

Taiem felii potrivite carnea de porc. Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si

8 voturi    3 comentarii
1h 25 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 6 felii de ceapa de porc
  • 6 felii de pulpa de porc
  • sare, macinat,cimbru,nucsoara dupa gust
  • 7-8 boabe,3-4 foi de dafin,5-6 cuisoare
  • o capatana usturoi
  • suc de rosii
  • 200-250 ml vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
muschi de porc la gratar cu garnitura by copilou