autor:

alina

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 noiembrie 2013

Ingrediente
700g carne de porc, 1 capatana de usturoi, 200 ml bulion, 30ml ulei, 1 lingurita de piper, 1 lingurita de boia, 1/2 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur imprejur, apoi o asezam intr-o tava pentru cuptor. Curatam cateii de usturoi, ii pisam si apoi ii frecam cu putina sare.Adaugam treptat uleiul, ca la maioneza, fecand tot timpul pana obtinem o pasta. Adaugam bulionul si condimentele peste usturoi, mai adaugam si 100 ml apa deoarece sosul trebuie sa acopere carnea.Sosul il turnam peste carne, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam friptura la cuptorul incins la 220C timp de 1 ora. Eu am servit friptura cu mamaliga!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

Friptura din piept de porc cu verdeturi si legume la cuptor

O chintesenta de gusturi si arome, obtinuta dintr-o carne nu prea apreciata de multi, considerata

17 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Friptura si carnati de porc cu legume la cuptor

Friptura si carnati de porc cu legume la cuptor

Se spala bine carnea de porc, apoi se asaza in tava cu ulei. Adaugam cartofii, carnatii, condimentele,

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    Buna tare, Alina!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    tare bine mai arata...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 700g carne de porc
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml bulion
  • 30ml ulei
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita de boia
  • 1/2 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

tab1ta (Chef de cuisine)

Buna tare, Alina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet de Porc cu Cartofi umpluti