autor:

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mere

Autor: cristina1980 (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina1980 (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Ingrediente
pentru 6 portii:, - 1,5 kg de carne de porc cu sorici, - 1 kg cartofi, - 4 mere, - 4 bulbi de arpagic, - 200 gr de compot de fructe de merisor, - 4 linguri de jeleu de mere, - 4 linguri de suc de lamaie, - 1 varf de cutit de piper Cayenne, - 1 lingura de ulei, - 1 lingurita cuisoare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste jeleul de mere si apoi se amesteca cu sucul de lamaie si cu piperul Cayenne. Se spala carnea de porc, se sterge cu prosopul si apoi se cresteaza soriciul cu un cutit in forma de romburi. Se prajeste carnea in ulei. Cuptorul trebuie incins la 175`C.
2. Infigeti cuisoarele in soriciul crestat. Puneti bucata de carne intr-un vas de sticla special pentru cuptor si turnati in el 200ml de apa. ungeti soriciul cu jeleul apoi dati-l la cuptor pentru 90 de minute. Ungeti din cand in cand crusta fripturii cu jeleu.
3. Spalati cartofii sub jet de apa cu periuta, apoi fierbeti-i timp de 20 de minute. Lasati-i sa se raceasca si curatati-i. Spalati bulbii de arpagic si merele, taiati-le in cate 8 felii, apoi dati-le impreuna cu cartofii la cuptor, dupa 80 de minute de coacere a carnii. Garnisiti friptura cu fructe de merisor si restul de legume.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 6 portii:
  • - 1,5 kg de carne de porc cu sorici
  • - 1 kg cartofi
  • - 4 mere
  • - 4 bulbi de arpagic
  • - 200 gr de compot de fructe de merisor
  • - 4 linguri de jeleu de mere
  • - 4 linguri de suc de lamaie
  • - 1 varf de cutit de piper Cayenne
  • - 1 lingura de ulei
  • - 1 lingurita cuisoare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe de pui cu sos de arahide