1. Se incalzeste jeleul de mere si apoi se amesteca cu sucul de lamaie si cu piperul Cayenne. Se spala carnea de porc, se sterge cu prosopul si apoi se cresteaza soriciul cu un cutit in forma de romburi. Se prajeste carnea in ulei. Cuptorul trebuie incins la 175`C.
2. Infigeti cuisoarele in soriciul crestat. Puneti bucata de carne intr-un vas de sticla special pentru cuptor si turnati in el 200ml de apa. ungeti soriciul cu jeleul apoi dati-l la cuptor pentru 90 de minute. Ungeti din cand in cand crusta fripturii cu jeleu.
3. Spalati cartofii sub jet de apa cu periuta, apoi fierbeti-i timp de 20 de minute. Lasati-i sa se raceasca si curatati-i. Spalati bulbii de arpagic si merele, taiati-le in cate 8 felii, apoi dati-le impreuna cu cartofii la cuptor, dupa 80 de minute de coacere a carnii. Garnisiti friptura cu fructe de merisor si restul de legume.
Pofta buna!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii