autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mere

Autor: cristina1980 (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina1980 (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2009

Ingrediente
pentru 6 portii:, - 1,5 kg de carne de porc cu sorici, - 1 kg cartofi, - 4 mere, - 4 bulbi de arpagic, - 200 gr de compot de fructe de merisor, - 4 linguri de jeleu de mere, - 4 linguri de suc de lamaie, - 1 varf de cutit de piper Cayenne, - 1 lingura de ulei, - 1 lingurita cuisoare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste jeleul de mere si apoi se amesteca cu sucul de lamaie si cu piperul Cayenne. Se spala carnea de porc, se sterge cu prosopul si apoi se cresteaza soriciul cu un cutit in forma de romburi. Se prajeste carnea in ulei. Cuptorul trebuie incins la 175`C.
2. Infigeti cuisoarele in soriciul crestat. Puneti bucata de carne intr-un vas de sticla special pentru cuptor si turnati in el 200ml de apa. ungeti soriciul cu jeleul apoi dati-l la cuptor pentru 90 de minute. Ungeti din cand in cand crusta fripturii cu jeleu.
3. Spalati cartofii sub jet de apa cu periuta, apoi fierbeti-i timp de 20 de minute. Lasati-i sa se raceasca si curatati-i. Spalati bulbii de arpagic si merele, taiati-le in cate 8 felii, apoi dati-le impreuna cu cartofii la cuptor, dupa 80 de minute de coacere a carnii. Garnisiti friptura cu fructe de merisor si restul de legume.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu garnitura de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
CHFTELUTE PANE

CHFTELUTE PANE

Carnea,impreuna cu ceapa prajita f putin si racita, se dau prin masina de carne.Cu ele,se da prin

20 voturi    5 comentarii
2h
Fripturi
Pulpe  umplute

Pulpe umplute

Scoatem pielea de pe pulpe cat mai bine(sa iasa intreaga),dezosam si tocam carnea.O amestecam cu

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru 6 portii:
  • - 1,5 kg de carne de porc cu sorici
  • - 1 kg cartofi
  • - 4 mere
  • - 4 bulbi de arpagic
  • - 200 gr de compot de fructe de merisor
  • - 4 linguri de jeleu de mere
  • - 4 linguri de suc de lamaie
  • - 1 varf de cutit de piper Cayenne
  • - 1 lingura de ulei
  • - 1 lingurita cuisoare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la cuptor cu garnitura de orez