autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2010

Ingrediente
1,2-1,5 kg carne de porc (cotlet, pulpa, muschiulet, ceafa, gusa), 1 morcov, 1 pastarnac, 1-2 cepe, 300-350 g mazare (proaspata, conservata sau congelata), 1 lingurita miere, 2 linguri otet rosu, 3-4 linguri ulei, 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita boia dulce, 1 varf de cutit boia iute, 3-4 foi de dafin, 500 ml bere blonda, 2 linguri ketchup, 3 lingurite zahar, unt cat o nuca, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 legatura marar, sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

25 voturi

Mod de preparare

Berea da un gust nemaipomenit fripturilor. Incercati si veti fi placut surprinsi.
Spalati si feliati carnea apoi asezati-o intr-o tava mai inaltuta. Curatati legumele si taiati-le bastonase, apoi asezati-le langa carne. Decorati cu cateva boabe de mazare si feliute de ardei rosu.
Ungeti carnea cu ketchup, turnati berea, uleiul (nu si cel de masline) si o lingura de otet, adaugati 2 lingurite de zahar, foile de dafin, pudrati cu sare, piper, cimbru, adaugati 1/2 litru de apa si dati tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 1 ora si 30 minute. Din cand in cand verificati sa nu se arda, eventual micsorati focul si completati zeama cu putina bere sau apa. Mai stropiti carnea cu sosul din tava.
Intre timp curatati cepele, taiatile rondele si puneti-le la glasat intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline, mierea, otet rosu, boia iute si dulce. Adaugati putina apa si lasati pe foc mic pana scade aproape de tot zeama si inelele de ceapa se desfac frumos si devin aurii.
Puneti mazarea la calit in unt, adaugati 50-60 ml apa, sare si piper, zaharul ramas, mararul tocat si lasati-o la foc mic 10-15 minute pana scade zeama. Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
Verificati cat de moale este carnea, daca mai trebuie lasati-o la rumenit inca 10-15 minute. Scoateti tava din cuptor.
Asezati pe farfurii felii de carne, legume din tava, cate o lingura de boabe de mazare, putin sos de la carne si ceapa si inele de ceapa glasata. Decorati cu feliute si fasii de castraveti acri, gogosari, peperoni.
Este o friptura picanta, gustoasa si aspectuoasa. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ardei gras

Pui cu ardei gras

Calim ardeiul taiat cubulete, adaugam usturoiul zdrobit, ceapa taiata solzisori, morcovul si albitura

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de masline cu pui si lamaie

Mancare de masline cu pui si lamaie

Dupa ce se spala carnea se pune la calit in cca. 100 ml ulei.Nu o lasam mult,doar cat sa se inabuse

40 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ligia Nitulescu , 01 ianuarie 2014

    Este f.f. gustoasa si in acelasi timp nu foarte grea.

  • Fara foto

    Liliana , 19 februarie 2010

    Tocanita in culori.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Lidia, nu trebuie sa folosesti gusa. Eu am folosit gusa, pentru ca asa mi-a placut. Poti folosi cotlet, pulpa, muschiulet sau ceafa. Asa am pus la ingrediente. Tot secretul este sa o prepari cu bere. Si este friptura, nu tocanita. Mazarea si inele glasate le pregatesti separat.

    • Fara foto

      Lidia , 17 februarie 2010

      E cam grasa, e drept, dar cred ca e foarte gustoasa.Da ce apetisanta e.Mai degraba e o tocanita dupa cum mi se pare. Arata bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Un deliciu.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

      Multumesc. Intr-adevar, friptura de porc este foarte buna. Eu am folosit gusa. Pare grasa dar este foarte buna, mai ales daca e preparata cu bere.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Delicios si prezentare foarte eleganta! Mihaela

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      hmmm.....ce pofta mi sa facut!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Cea mai buna friptura este din carne de porc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

25 voturi

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg carne de porc (cotlet
  • pulpa
  • muschiulet
  • ceafa
  • gusa)
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1-2 cepe
  • 300-350 g mazare (proaspata
  • conservata sau congelata)
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri otet rosu
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 3-4 foi de dafin
  • 500 ml bere blonda
  • 2 linguri ketchup
  • 3 lingurite zahar
  • unt cat o nuca
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 legatura marar
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Liliana

Tocanita in culori.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancarica de ficatei