Friptura de pui cu sos de vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Friptura de pui cu sos de vin

Ingrediente

  • As putea spune ca este o tochitura, dar avand in vedere ca tochitura, prin definitie, este o mancare gatita doar cu carne de porc, organe de porc si carnati, m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin.
  • - bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote;
  • - 2 cepe;
  • - 50 ml ulei;
  • - 200 g jambon de porc afumat;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - 50 ml suc de rosii;
  • - 1 pahar cu vin alb;
  • - 500 ml apa sau zeama de supa;
  • - condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.

Mod de preparare

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs.

2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin in uleiul incins.

3. Se adauga jambonul taiat feliute subtiri si se prajeste si el usor.Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga bucatile de carne si se rumenesc.

4. Se adauga apa sau zeama de supa si se lasa la foc mic pentru 20-30 minute.

5. Se adauga apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si se mai lasa la foc 5-10 minute.

6. Se serveste alaturi de mamaliguta calda si branza telemea rasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul