autor:

ALINA BANICA

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de pui cu sos de vin

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Ingrediente
As putea spune ca este o tochitura, dar avand in vedere ca tochitura, prin definitie, este o mancare gatita doar cu carne de porc, organe de porc si carnati, m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin., , -bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote, -2 cepe, -50 ml ulei, - 200 g jambon de porc afumat, -1 capatana de usturoi, -50 ml suc de rosii, -1 pahar cu vin alb, -500 ml apa sau zeama de supa, -condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs.
2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin in uleiul incins.
3. Se adauga jambonul taiat feliute subtiri si se prajeste si el usor.Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga bucatile de carne si se rumenesc.
4. Se adauga apa sau zeama de supa si se lasa la foc mic pentru 20-30 minute.
5. Se adauga apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si se mai lasa la foc 5-10 minute.
6. Se serveste alaturi de mamaliguta calda si branza telemea rasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe in foietaj

Pulpe in foietaj

Asezi o bucata de cabanos in locul osului pulpei, prinzi cu o scobitoare, treci printr-un sos obtinut

43 voturi    21 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Chipirliu , 13 decembrie 2013

    SUPER BUNA PRINZUL MEU PREFERAT

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Cred ca e gustoasa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Buna...gustoasa..

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Bun si sanatos :P

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Ce idee buna:pt.mine,ideea e minunata;nu am carne de porc.Nici jambon nu am,dar ma descurc eu,cumva. Poate "inventez",inca o reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Waw ce buna trebuie sa fie !!! Bravo tie ! Mi-ai dat o idee buna ce sa fac de mancare....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      O mâncãricã delicioasã!!!mi-ai fãcut o poftã.....

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Cel mai bine este sa o incercati! Nu cred ca va fi nimeni dezamagit!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Interesanta si cred ca finalul a iesit tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • As putea spune ca este o tochitura
  • dar avand in vedere ca tochitura
  • prin definitie
  • este o mancare gatita doar cu carne de porc
  • organe de porc si carnati
  • m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin.
  • -bucatele de pui: aripioare
  • copanele
  • bucati de piept
  • gaturi
  • bucati de spate
  • inimi
  • pipote
  • -2 cepe
  • -50 ml ulei
  • - 200 g jambon de porc afumat
  • -1 capatana de usturoi
  • -50 ml suc de rosii
  • -1 pahar cu vin alb
  • -500 ml apa sau zeama de supa
  • -condimente: sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper boabe.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piftie ( racitura) de porc