autor:

ALINA BANICA

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Friptura de pui cu sos de vin

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2010

Ingrediente
As putea spune ca este o tochitura, dar avand in vedere ca tochitura, prin definitie, este o mancare gatita doar cu carne de porc, organe de porc si carnati, m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin., , -bucatele de pui: aripioare, copanele, bucati de piept, gaturi, bucati de spate, inimi, pipote, -2 cepe, -50 ml ulei, - 200 g jambon de porc afumat, -1 capatana de usturoi, -50 ml suc de rosii, -1 pahar cu vin alb, -500 ml apa sau zeama de supa, -condimente: sare, piper, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, piper boabe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs.
2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin in uleiul incins.
3. Se adauga jambonul taiat feliute subtiri si se prajeste si el usor.Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga bucatile de carne si se rumenesc.
4. Se adauga apa sau zeama de supa si se lasa la foc mic pentru 20-30 minute.
5. Se adauga apoi condimentele,usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, vinul si sucul de rosii si se mai lasa la foc 5-10 minute.
6. Se serveste alaturi de mamaliguta calda si branza telemea rasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Chipirliu , 13 decembrie 2013

    SUPER BUNA PRINZUL MEU PREFERAT

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

    Cred ca e gustoasa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Buna...gustoasa..

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Bun si sanatos :P

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Ce idee buna:pt.mine,ideea e minunata;nu am carne de porc.Nici jambon nu am,dar ma descurc eu,cumva. Poate "inventez",inca o reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Waw ce buna trebuie sa fie !!! Bravo tie ! Mi-ai dat o idee buna ce sa fac de mancare....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      O mâncãricã delicioasã!!!mi-ai fãcut o poftã.....

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Cel mai bine este sa o incercati! Nu cred ca va fi nimeni dezamagit!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

      Interesanta si cred ca finalul a iesit tare bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • As putea spune ca este o tochitura
  • dar avand in vedere ca tochitura
  • prin definitie
  • este o mancare gatita doar cu carne de porc
  • organe de porc si carnati
  • m-am gandit ca este mai nimerit sa-i spun friptura de pui cu sos de vin.
  • -bucatele de pui: aripioare
  • copanele
  • bucati de piept
  • gaturi
  • bucati de spate
  • inimi
  • pipote
  • -2 cepe
  • -50 ml ulei
  • - 200 g jambon de porc afumat
  • -1 capatana de usturoi
  • -50 ml suc de rosii
  • -1 pahar cu vin alb
  • -500 ml apa sau zeama de supa
  • -condimente: sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper boabe.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cred ca e gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb