autor:

Simona

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de pui cu sos

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
1 kg. pipote de pui( se poate folosi orice carne de pui: pulpe, piept, ficat, inimi etc.), 30 gr. ceapa, 30 gr. faina, 30 gr. bulion, 100 ml. vin, 125 gr. ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pipotele de pasare se spala, se curata si se pun la prejit in putin ulei. In uleiul ramas se calaste ceapa impreuna cu faqina, se adauga bulionul desfacut cu apa si se fierbe circa 30 minute. Cand sosul scade se adauga vinul, se condimenteaza cu sare si piper. Dupa ce a fiert, sosul se paseaza peste pipote si se lasa sa fiarba impreuna circa 45 minute. Se poate servi ca atare sau cu piure de cartofi, orez etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu sos de vin

Friptura de pui cu sos de vin

1. Se spala bucatile de pui si se lasa la scurs. 2. Se curata ceapa, se toaca si se caleste putin

22 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Friptura de pui cu sos de lamaie la dubletta

Friptura de pui cu sos de lamaie la dubletta

Trecem carnea prin sosul obtinut din ulei, zeama de lamaie,sare,piper,apoi asezam in dubletta incinsa.

19 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. pipote de pui( se poate folosi orice carne de pui: pulpe
  • piept
  • ficat
  • inimi etc.)
  • 30 gr. ceapa
  • 30 gr. faina
  • 30 gr. bulion
  • 100 ml. vin
  • 125 gr. ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)