Friptura de pui la tigaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Friptura de pui la tigaie

Ingrediente

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • jumatate de canita vin rosu
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar

Mod de preparare

Copanelele le spalam bine apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.

Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte sa iese sangele din ele.

Le condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce dupa gust apoi adaugam cate putina apa calda.

Le lasam sa se faca la foc potrivit, acoperite.

Le mai invatim pe cealalta parte, iar le stropim cu apa, pana sunt bine patrunse.

Curatam usturoiul si il pisam.

Cand este bine facuta carnea, incepem sa stropim cu vin rosu (de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.

Le mai lasam 2-3 minute pe foc pana scade toata zeama, pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.

Deasupra, cand oprin focul, presaram putin patrunjel uscat.

Garnitura:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja, il taiem in 3-4 bucati, apoi il facem fasiute subtiri si lungi.

Ardeiul rosu il taiem cubulete.

Rosiile le tocam maruntel.

Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .

Le sotam cam 1 minute apoi adaugam 2 cani cu apa.

Orezul il spalam in doua,trei ape, dar sa fie calda.

Cand incep sa fiarba legumele, dam drumul si la orez.

Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa se faca la foc potrivit.

Cand a fiert cam pe jumatate punem si rosiile maruntite.

Spre final, cand orezul si legumele sunt bine facute, iar zeama a scazut adaugam zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.

Inchidem aragazul, presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.

Ne formam o portie pe farfurie, preparam si o salata de varza si servim.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise