autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Friptura de pui la tigaie

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2013

Ingrediente
6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi), 3-4 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, jumatate de canita vin rosu, patrunjel uscat, , Pentru garnitura de orez:, , jumatate cana de orez, 1 morcov, 1 ceapa, jumatate ardei rosu, 150 gr rosii in suc propriu, sare, piper, 2 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamaie, marar

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Copanelele le spalam bine apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Cand incepe sa sfaraie punem copanelele si le acoperim cu un capac.
Le rumenim 1-2 minute pe fiecare parte sa iese sangele din ele.
Le condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce dupa gust apoi adaugam cate putina apa calda.
Le lasam sa se faca la foc potrivit, acoperite.
Le mai invatim pe cealalta parte, iar le stropim cu apa, pana sunt bine patrunse.
Curatam usturoiul si il pisam.
Cand este bine facuta carnea, incepem sa stropim cu vin rosu (de vreo 2 ori) si punem si usturoiul pisat.
Le mai lasam 2-3 minute pe foc pana scade toata zeama, pana se aromatizeaza friptura si cu usturoiul si ramane ca un sosulet.
Deasupra, cand oprin focul, presaram putin patrunjel uscat.
Garnitura:
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il radem de coaja, il taiem in 3-4 bucati, apoi il facem fasiute subtiri si lungi.
Ardeiul rosu il taiem cubulete.
Rosiile le tocam maruntel.
Intr-o cratita incingem uleiul si punem legumele .
Le sotam cam 1 minute apoi adaugam 2 cani cu apa.
Orezul il spalam in doua,trei ape, dar sa fie calda.
Cand incep sa fiarba legumele, dam drumul si la orez.
Condimentam cu sare si piper.
Lasam sa se faca la foc potrivit.
Cand a fiert cam pe jumatate punem si rosiile maruntite.
Spre final, cand orezul si legumele sunt bine facute, iar zeama a scazut adaugam zeama de lamaie si mai dam doar cateva clocote.
Inchidem aragazul, presaram marar uscat si acoperim cu un capac 5 minute.
Ne formam o portie pe farfurie, preparam si o salata de varza si servim.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui gorgonzola cu ciuperci

Pui gorgonzola cu ciuperci

1. Intr-un wok se pun ciupercile taiate pestisor cu putina sare. Se lasa cca. 10 minute la foc mediu,

6 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA

PIEPT DE PUI CU SOS DE SOIA

Pieptul de pui ( lasat bucata intreaga )se aromeaza cu sare si cu piper , se soteaza la tigaie in

3 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 6 copanele de pui(sau pulpe de pui puteti folosi)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • jumatate de canita vin rosu
  • patrunjel uscat
  • Pentru garnitura de orez:
  • jumatate cana de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei rosu
  • 150 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Pui taranesc