autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de rata cu masline

Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
-pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare,piper,concentrat de legume,2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bucatile de rata,se presara cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei,adaugandu-se si o cana de apa.Se da la cuptorul incins.Intre timp,ceapa tocata marunt se caleste pe foc in ulei,pana devine aurie.Se aduga morcovul ras,sucul de rosii,vinul,maslinele crestate si condimentele.Se da totul in cateva clocote. Dupa ce bucatile de rata s-au facut pe jumatate,se toarna peste ele amestecul cu masline si se mai da la cuptor aprox.3/4 ora.Cand este gata,se presara cu patrunjel verde si se serveste simpla sau cu garnitura de piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui prajit marinat

Pui prajit marinat

Puneti intr-un castron toate condimentele (fara cateii de usturoi), mierea, vinul, otetul, uleiul

8 voturi    2 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola

Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola

Pasul 1: Scoatem pieptul de pui din marinata si stergem excesul de sos. Taiem marunt branza

8 voturi    3 comentarii
30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • -pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare,piper,concentrat de legume,2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura din ceafa de porc