autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptura de rata cu masline

Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emilia Iancovici (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
-pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare,piper,concentrat de legume,2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bucatile de rata,se presara cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei,adaugandu-se si o cana de apa.Se da la cuptorul incins.Intre timp,ceapa tocata marunt se caleste pe foc in ulei,pana devine aurie.Se aduga morcovul ras,sucul de rosii,vinul,maslinele crestate si condimentele.Se da totul in cateva clocote. Dupa ce bucatile de rata s-au facut pe jumatate,se toarna peste ele amestecul cu masline si se mai da la cuptor aprox.3/4 ora.Cand este gata,se presara cu patrunjel verde si se serveste simpla sau cu garnitura de piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui imbatat in bere

Pui imbatat in bere

Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce,

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi
Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Spalam muschiul, il uscam in prosop de hartie si in asezam in tigaia incinsa cu ulei pana face crusta

43 voturi    14 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • -pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare,piper,concentrat de legume,2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu gutuie