autor:

Cely Snijec

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de rata cu sos de fructe de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
2 pulpe de rata, o lingura de untura de porc, sare,piper, enibahar,nucsoara, rozmarin,cimbru coreandru, (macinate si boabe), o ceapa, 2-3 catei de usturoi,foaie de dafin, o portocala,, un pahar de vin alb, fructe de padure(afine,mure, zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Carnea de rata curatata, spalata, se maseaza cu untura amestecata cu sare,,piper, nucsoara, enibahar, cimbru, macinate. Se lasa sa stea o ora la frigider, dupa care se rumeneste pe ambele parti. Adaugam ceapa, usturoiul taiate felii, condimentele boabe si foaia de dafin, felii de portocala, o ceasca de apa si dam la cuptor. Periodic intoarcem pe cealalta part. Daca e nevoie, mai adaugam apa. Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam vinul.
Dupa ce carnea e facuta bine, se ia la o parte, se strecoara sosul ramas, se adauga fructele congelate si putin vin, pentru 5 minute pe foc.
Servim friptura cu garnitura de orez sau piure de cartofi si sosulde fructe pregatit Este un deliciu
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • o lingura de untura de porc
  • sare,piper
  • enibahar,nucsoara
  • rozmarin,cimbru coreandru
  • (macinate si boabe)
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi,foaie de dafin
  • o portocala,
  • un pahar de vin alb
  • fructe de padure(afine,mure
  • zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu banane si orez cubana