autor:

Cely Snijec

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de rata cu sos de fructe de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
2 pulpe de rata, o lingura de untura de porc, sare,, enibahar,nucsoara, rozmarin,cimbru coreandru, (macinate si boabe), o ceapa, 2-3 catei de usturoi, de dafin, o portocala,, un pahar de vin alb, fructe de padure(afine,mure, zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea de rata curatata, spalata, se maseaza cu untura amestecata cu sare,,piper, nucsoara, enibahar, cimbru, macinate. Se lasa sa stea o ora la frigider, dupa care se rumeneste pe ambele parti. Adaugam ceapa, usturoiul taiate felii, condimentele boabe si foaia de dafin, felii de portocala, o ceasca de apa si dam la cuptor. Periodic intoarcem pe cealalta part. Daca e nevoie, mai adaugam apa. Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam vinul.
Dupa ce carnea e facuta bine, se ia la o parte, se strecoara sosul ramas, se adauga fructele congelate si putin vin, pentru 5 minute pe foc.
Servim friptura cu garnitura de orez sau piure de cartofi si sosulde fructe pregatit Este un deliciu
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Copane umplute

Copane umplute

Pulpele de pui se spala, se sterg cu un prosop de hartie apoi se dezoseaza. Carnatul , gogosarul

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc cu sos de smantana si cascaval

Pulpa de porc o taiem bucatele potrivite si o prajim pe toate partile , intr-o tigaie in care am

3 voturi    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • o lingura de untura de porc
  • sare,
  • enibahar,nucsoara
  • rozmarin,cimbru coreandru
  • (macinate si boabe)
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi, de dafin
  • o portocala,
  • un pahar de vin alb
  • fructe de padure(afine,mure
  • zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb