autor:

Cely Snijec

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de rata cu sos de fructe de padure

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2012

Ingrediente
2 pulpe de rata, o lingura de untura de porc, sare,, enibahar,nucsoara, rozmarin,cimbru coreandru, (macinate si boabe), o ceapa, 2-3 catei de usturoi, de dafin, o portocala,, un pahar de vin alb, fructe de padure(afine,mure, zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Carnea de rata curatata, spalata, se maseaza cu untura amestecata cu sare,,piper, nucsoara, enibahar, cimbru, macinate. Se lasa sa stea o ora la frigider, dupa care se rumeneste pe ambele parti. Adaugam ceapa, usturoiul taiate felii, condimentele boabe si foaia de dafin, felii de portocala, o ceasca de apa si dam la cuptor. Periodic intoarcem pe cealalta part. Daca e nevoie, mai adaugam apa. Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam vinul.
Dupa ce carnea e facuta bine, se ia la o parte, se strecoara sosul ramas, se adauga fructele congelate si putin vin, pentru 5 minute pe foc.
Servim friptura cu garnitura de orez sau piure de cartofi si sosulde fructe pregatit Este un deliciu
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Muşchiuleţ de porc în crustă de muştar cu miere

Muşchiuleţul se spală rapid sub jet de apă şi se fasonează. Din sare,piper,chimen,rozmarin,cimbru,

8 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Masa taraneasca !!!

Masa taraneasca !!!

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta. Se face focul cu lemne de esenta tare

10 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • o lingura de untura de porc
  • sare,
  • enibahar,nucsoara
  • rozmarin,cimbru coreandru
  • (macinate si boabe)
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi, de dafin
  • o portocala,
  • un pahar de vin alb
  • fructe de padure(afine,mure
  • zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui manastiresc