Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Ingrediente

  • - Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul
  • - 2 borcane arpagic
  • - 1/2 lingurita de miere
  • Pentru marinada - o portocala, coriandru, nucsoara, piper alb proaspat macinat, sare de mare sau sare roz de Himalaya, o lingura ulei de masline.
  • Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala , arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust

Mod de preparare

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20 min.in frigider.Se scot din marinada,se scurg si se aseaza intr-o tigaie antiaderenta (de ceramica sau de teflon) incinsa pentru a se rumeni pe toate partile.

Dupa rumenire se scoate carnea si se aseaza in tava. Separat in tigaia in care s-a rumenit carnea se toarna sucul de portocale,mierea si arpagicul din borcan cu tot cu zeama.Se tine pe foc pana ajunge la temperatura de fierbere,apoi se toarna in tava peste friptura si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil pana se rumeneste frumos.Se condimenteaza cu piper alb,nucsoara, coriandru si se sareaza dupa gust.Daca nu aveti coriandru puteti folosi busuioc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure