autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2015

Ingrediente
- Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul, - 2 borcane arpagic, - 1/2 lingurita de miere, Pentru marinada - o portocala, coriandru, nucsoara, piper alb proaspat macinat, sare de mare sau sare roz de Himalaya, o lingura ulei de masline., Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala, arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20 min.in frigider.Se scot din marinada,se scurg si se aseaza intr-o tigaie antiaderenta (de ceramica sau de teflon) incinsa pentru a se rumeni pe toate partile.
Dupa rumenire se scoate carnea si se aseaza in tava. Separat in tigaia in care s-a rumenit carnea se toarna sucul de portocale,mierea si arpagicul din borcan cu tot cu zeama.Se tine pe foc pana ajunge la temperatura de fierbere,apoi se toarna in tava peste friptura si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil pana se rumeneste frumos.Se condimenteaza cu piper alb,nucsoara, coriandru si se sareaza dupa gust.Daca nu aveti coriandru puteti folosi busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi

Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi

Pulpele spalate si scurse bine se dezoseaza. Ficateii se spala, se taie in doua si se scurg bine,

12 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pulpe de pui in marinada ,facute pe grill

Pulpe de pui in marinada ,facute pe grill

Luam pielea de pe pulpe. Intr-un bol mai mare amestecam vinul, uleiul si celelalte condimente. Trecem

5 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • - Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul
  • - 2 borcane arpagic
  • - 1/2 lingurita de miere
  • Pentru marinada - o portocala
  • coriandru
  • nucsoara
  • piper alb proaspat macinat
  • sare de mare sau sare roz de Himalaya
  • o lingura ulei de masline.
  • Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala
  • arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Aripioare picante