autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptură de vacă cu bere

Autor: stan marian (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stan marian (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porţii: 1kg carne de vacă, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 tulpină de praz, 2 foi de dafin, ½ linguriţă de cimbru, 4 cuişoare, sare, piper, 1/2l bere blondă, 3 linguri ulei, 1 lingură amidon, 1 lingură pastă de bulion.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune într-o cratiţă carnea împreună ce zarzavatul tăiat mărunt şi mirodeniile. Se toarnă deasupra berea şi se lasă la marinat două zile, întorcându-le din când în când. Se scoate carnea din marinată, se lasă să se scurgă şi se prăjeşte scurt, pe ambele părţi, în grăsimea bine încinsă. Se scoate din cratiţa de unde-a fost prăjită şi se pun în locul ei legumele – scoase şi ele din marinată şi scurse. Se prăjesc, se toarnă deasupra marinata şi se adaugă pasta de bulion, piperul şi sarea. Se introduce carnea în sosul fierbinte – trebuie să fie pe jumătate acoperită- şi se fierbe încet, cu capac, 90 de minute. Se întoarce carnea şi se mai lasă să fiarbă – tot cu capac- încă 60 de minute. Apoi se scoate din sos şi se ţine la cald. Sosul se dă printr-o sită şi se îngroaşă cu amidonul (zeamilul) dizolvat în apă rece. Ca garnitură, se pot servi cartofi fierţi şi salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vacă cu bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel Michel cu trandafirasi  de cartofi

Snitel Michel cu trandafirasi de cartofi

Cartofii se curata si se taie feliute foarte subtiri. Se pun cate 4-5 feliute in forma de evantai,

16 voturi    25 comentarii
30 min
Fripturi
Cartofi la cuptor cu cotlet de porc

Cartofi la cuptor cu cotlet de porc

Cartofii se spala si se taie cubulete, iar apoi se asaza intr-o tava pe care in prealabil o ungem

8 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porţii: 1kg carne de vacă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 tulpină de praz
  • 2 foi de dafin
  • ½ linguriţă de cimbru
  • 4 cuişoare
  • sare
  • piper
  • 1/2l bere blondă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură pastă de bulion.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Frigarui mixte cu sos picant