autor:

Fara foto

» » Fripturi

Friptură de vacă cu bere

Autor: stan marian (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stan marian (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 porţii: 1kg carne de vacă, 2 morcovi, 1 ceapă, 1 tulpină de praz, 2 foi de dafin, ½ linguriţă de cimbru, 4 cuişoare, sare, piper, 1/2l bere blondă, 3 linguri ulei, 1 lingură amidon, 1 lingură pastă de bulion.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune într-o cratiţă carnea împreună ce zarzavatul tăiat mărunt şi mirodeniile. Se toarnă deasupra berea şi se lasă la marinat două zile, întorcându-le din când în când. Se scoate carnea din marinată, se lasă să se scurgă şi se prăjeşte scurt, pe ambele părţi, în grăsimea bine încinsă. Se scoate din cratiţa de unde-a fost prăjită şi se pun în locul ei legumele – scoase şi ele din marinată şi scurse. Se prăjesc, se toarnă deasupra marinata şi se adaugă pasta de bulion, piperul şi sarea. Se introduce carnea în sosul fierbinte – trebuie să fie pe jumătate acoperită- şi se fierbe încet, cu capac, 90 de minute. Se întoarce carnea şi se mai lasă să fiarbă – tot cu capac- încă 60 de minute. Apoi se scoate din sos şi se ţine la cald. Sosul se dă printr-o sită şi se îngroaşă cu amidonul (zeamilul) dizolvat în apă rece. Ca garnitură, se pot servi cartofi fierţi şi salată verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de vacă cu bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu cascaval

Cotlet de porc cu cascaval

Condimentam cotletele de porc cu sare si piper macinat, pe ambele parti. Pregatim aragazul si o

2 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi
Aripioare de pui picante

Aripioare de pui picante

Pasul 1: Spalam aripile, indepartam varfurile si le taiem in doua (copanelul si cealalta parte). Pasul

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porţii: 1kg carne de vacă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 tulpină de praz
  • 2 foi de dafin
  • ½ linguriţă de cimbru
  • 4 cuişoare
  • sare
  • piper
  • 1/2l bere blondă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură amidon
  • 1 lingură pastă de bulion.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Iepure la tava